INFONET-468X60-BANNER

Jagodina: Marković najavio izgradnju aerodroma u Jagodini

03.10.2013. | Tanjug

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma najavio je da će Jagodina za dve do dve i po godine dobiti aerodrom za avione do 80 putnika, koji će imati izuzetno važnu ulogu u privrednom i turističkom razvoju ovog dela Srbije. Jagodina je udaljena od areodroma u Beogradu oko 140 kilomatara, a od niškog više od 100 kilometara, pa će izgradnjom aerodroma investitori iz Italije i Rusije, koji imaju fabrike u Jagodini ili ih grade, moći direktno, na primer iz Barija i Sankt Peterburga avionom u Jagodinu, objasnio je Marković.

- Nukleus budućeg aerodroma je sadašnje Letilište za sportske i školske avione Aero-kluba, nedaleko od "Barutane", šest kilometara od centra Jagodine, koje je registrovano sa setifikatom za upotrebu, pušteno u upotrebu 2010. godine – rekao je predsednik kluba Miladin Stevanović.

On je naveo da je tamo formirana pista, tzv. letilište površine oko 40.000 kvadratnih metara (660x60), koja je prvi stepen budućeg poslovnog aerodroma, na kojem se radi. Prema rečima Stevanovića, koji je i odbornik u Sklupštini grada, već se rade projekti za poslovnu i upravnu zgradu, pistu, toranj, dve benzinske pumpe...

Stevanović, profesionalni pilot i istaknuti avio-akrobata, kazao je da je Aero-klub uputio zahtev Direkciji za vazduhoplovstvo za registraciju tog aerodroma. On je podsetio da je Jagodina imala aerodrom do 1951. godine, istakavši da će izgradnja novog imati veliki značaj za razvoj Pomoravlja, Resave i Levča i Šumadije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;