PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Subotica: Milion dinara za obnovu školske fasade (video)

03.10.2013. | RTV

Iz budžetske rezerve Vlade AP Vojvodine biće obezbeđeno milion dinara za radove na obijanju fasade zgrade Tehničke škole "Ivan Sarić" u Subotici. Taj prvi korak na rekonstrukciji fasade biće učinjen u narednih sedam dana.

- Zbog loših vremenskih uslova i zimske sezone ne možemo da pristupimo velikim zahvatima. Saniraćemo ono što je interventno: da pristup školi bude potpuno bezbedan, kako za učenike, tako i za nastavno osoblje. Po predmeru i predračunu radova planirano je oko 63 miliona dinara za sanaciju kompletne fasade na ovoj školi – izjavio je v. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković na radnom sastanku održanom u prostorijama TŠ "Ivan Sarić".

Direktor Fonda je naveo da rešenje za ovu školu ne sme da bude "ad hok".

- Ovaj objekat je spomenik kulture. Pokrajinska Vlada hoće da pokaže da je odgovorna, da vodi računa i da brine o institucijama i građanima – istakao je Malenković, dodavši da će zgrada biti rekonstruisana u fazama.

- Moramo da imamo kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju i uđemo u postupak javne nabavke ako želimo da sve to uradimo na kvalitetan način. Verujem da ćemo s proleća 2014. godine videti skele na ovom objektu i da će zgrada škole biti sanirana u ugovorenom roku – rekao je Malenković.

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, mr Andor Deli, rekao je da na teritoriji AP Vojvodine ima 477 osnovnih i srednjih škola i da su srednje škole, u skladu sa Zakonom o javnoj svojini, mahom prešle u javnu svojinu AP Vojvodine. Oko 70 odsto tih objekata, kazao je, građeno je od 1960. do 1990. godine, 10 odsto je građeno tokom poslednjih 10 godina, a 20 odsto objekata, među koje spada i TŠ "Ivan Sarić", potiču s početka 20. veka i uglavnom su građevine od kulturnog značaja.

Tehnička škola "Ivan Sarić" je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika iz Subotice.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Toza 21.03.2023.
Ja sam čuo da se masovno iseljavaju i proda...
Mirko 21.03.2023.
Interesantno je da niko nije objavio sliku ...
Сретен 21.03.2023.
Ко паркира ауто у подруму!?

;