Projekat zastareo, za novi para nema

01.10.2013. | Dnevnik

U Mesnoj zajednici Nakovo ove godine planirana je izgradnja fekalne kanalizacije, međutim, kako saznajemo od predsednika MZ Mladena Đurana, koji je ovu funkciju preuzeo u decembru, ovaj posao nije urađen. Takođe, kako kaže Đuran zatekao je i značajan dug koji Mesna zajednica mora da vraća, a projekat za fekalnu kanalizaciju star je gotovo tri decenije.

- Uvidom u dokumentaciju, nakon preuzimanja funkcije, saznali smo da papiri za izgradnju kanalizacije nisu pribavljeni, tako da i ono što je urađeno do 2009. godine, sada malo vredi. Ponovo raditi projekat je veoma skupo, jer je reč o nekoliko miliona dinara koje mesna zajednica ne može da plati – kaže Đuran.

Stoga su sredstva namenjena Nakovu u iznosu od četiri miliona dinara iz buyeta Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju grada” preusmerena na druge radove.

- Do sada smo uspeli da dobijemo oko 500 hiljada dinara. Novac je utrošen za krpljenje udarnih rupa na putevima u selu. Iako nije planirano, finansirali smo i krpljenje udarnih rupa na putu Kikinda-Nakovo. Čuli smo da put, koji je u nadležnosti JP "Putevi Srbije", ova firma neće održavati zbog nedostatka novca, a postoji bojazan da se ovi putevi neće održavati ni tokom zime, tako da moramo biti spremni i za predstojeće hladne dane – kaže Đuran.

Ostatak od 3,5 miliona dinara biće utrošen na asfaltiranje parkinga ispred škole, izgradnju nove staze na groblju i rekonstrukciju sale u Omladinskom domu. Ova sala dugo je bila u vlasništvu Zemljoradničke zadruge koja je sada u likvidciji i nije dugo održavana.

- Doneli smo odluku da salu rekonstruišemo tako da ima scenu arenskog tipa sa devedesetak mesta. Drugi deo biće, kako smo ga nazvali, gimnazion – prostor u koji će imati sportsko-rekreativni karakter. Tu će biti sprave za vežbanje, veštačka stena, mesto za pikado, stoni tenis, a sve to će meštani moći da koriste bez naknade 0 kaže Đuran.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...