INFONET-468X60-BANNER

Iz Verone stižu rešenja za Sajam, Pionir i garažu

30.09.2013. | Šumadijapress

Gradonačelnik Veroljub Stevanović sa saradnicima vratio se iz Verone. Ugovoreno više projekata, a to je tek početak buduće saradnje. Nova sajamska hala u Kragujevcu, javna garaža i pretvaranje bioskopa "Pionir" u koncertnu dvoranu, samo su neki od projekata koji će zajednički realizovati italijanski grad Verona i Kragujevac.

Potpisivanjem Izjave o prijateljstvu, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i gradonačelnik Verone Flavio Tosi garantuju da stoje iza privrednika i zainteresovanih investitora u gradu prijatelju, saopšteno je iz Skupštine grada.

- Ovo je prvi i najznačajniji dokument o saradnji te vrste koji je grad Kragujevac potpisao sa nekim gradom. O značaju tog dokumenta svedoči i podatak da Verona ima samo četiri takva ugovora, među kojima su Minhen i Frankfurt. Tom izjavom dat je okvir za privrednu saradnju i razvoj investicija pre svega u Kragujevcu. Imajući u vidu da je reč o jednoj od najrazvijenih regija u Italiji, njiova iskustva u urbanizmu, projektovanju i izgradnji izuzetno su bitna kao međusobni most saradnje – kazao je po povratku iz Verone gradonačelnik Stevanović.

Prema njegovim rečima, za prezentaciju investicionih potencijala našeg grada privrednicima iz Verone, koji su okupljeni u udruženju "Verona World", vladalo je veliko interesovanje.

- Potpisivanje izjave o prijateljstvu veliki je podstrek i ja sam optimista, jer očekujem da ćemo realizovati nekoliko velikih projekata, među kojima posebno ističem javnu garažu koju smo zacrtali da uradimo u ovom mandatu – izjavio je gradonačelnik. - Videli smo jednu garažu koja je takva kakvu mi otprilike želimo da imamo, nešto je manja ali je fantazija, to treba videti.

Gradonačelnika je, kako je rekao za RTK, posebno impresionirao sam grad, njegova arhitektura i građevine koje su "iako stare nekoliko vekova i pod zaštitom, potpuno u funkciji svakodnevnog života".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;