INFONET-468X60-BANNER

Obnova sata na Petrovaradinskoj tvrđavi (video)

19.09.2013. | RTV

Članica Gradskog veća za kulturu Milanka Brkić prisustvovala je početku izvođenja radova na obnovi sata na Petrovaradinskoj tvrđavi zajedno sa organizatorima 6. Svetskog tamburica festa na čiju inicijativu je obnova i započeta. Obnova Sat-kule će obuhvatiti reparaciju fasade, obnovu spoljne strane mehanizma i kazaljki, pozlatu delova vetrokaza i čišćenje unutrašnjosti sata, a očekuje se da će radovi biti gotovi za mesec dana.

Celokupan prihod od prodatih karata ovogodišnjeg Tamburica festa doniran je u humanitarne svrhe od koga će deo sredstava biti uložen u obnovu Petrovaradinske tvrđave, dok je drugi deo već doniran Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

- Danas počinju radovi na obnovi Sat-kule na Petrovaradinskoj tvrđavi zahvaljujući festivalu Tamburica fest koji je pokazao izuzetno veliku svest o tome da je potrebno ulagati u zajednicu i biti društveno odgovoran. Svi radovi će se vršiti uz nadzor Zavoda za zaštitu spomenika kulture koji je omogućio tehničke uslove i vrlo brzo ćemo imati lep i obnovljen sat koji će ponovo pokazivati tačno vreme. Vrednost radova iznosi 800.000 dinara, a ovim gestom festival Tamburica fest je još jednom pokazao da su sredstva iz budžeta Grada za kulturu otišla u prave ruke – ruke udruženja građana sa izrazitom svešću o društvenoj odgovornosti – rekla je Milanka Brkić i dodala da je svaka pomoć u obnovi kulturne baštine od neprocenjivog značaja za Grad Novi Sad.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;