PRIJAVA-468X60-BANNER

Niš: Uskoro završetak rekonstrukcije logora na Crvenom krstu (video)

13.09.2013. | NTV

U godini proslave jubileja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta, grad se može pohvaliti skoro kompletnom rekonstrukcijom memorijalnog kompleksa na Crvenom krstu, rekao je prof. dr Mile Ilić, predsednik Skupštine grada,  prilikom obilaska radova na parternom uređenju logora u okviru projekta formiranja Parka mira.

Logor na Crvenom krstu će konačno, u potpunosti dobiti novi izgled. Do početka oktobra bi trebalo da se uredi zelenilo ispred kompleksa i u dvorištu, što obavljaju radnici sektora Zelenilo, JKP Gorica,  a u toku 2014. godine biće završene i fasade pomoćnih zgrada.

- Mogu da istaknem da se radovi odvijaju dobro, JKP Gorica uspešno ostvaruje deo svojih obaveza. Narodni muzej koordinira aktivnostima oko ukupnog uređenja logora, a Direkcija za izgradnju grada će pristupiti parternom uređenju prostora. Zavod za zaštitu spomenika je dao rešenje kako treba da se uređuje kompleks. Nema nikakvih problema jer sada postoje sve dozvole i koordinacija rada je maksimalna – kaže predsednik Ilić.

- Ovo je treća faza radova, uređuju se parking i staze koje vode do kompleksa. Pre toga je izvrđena kompletna rekonstrukcija glavne zgrade, fasade i krova. Vrednost radova je bila šest miliona dinara, što je izdvojeno iz budžeta grada, a Ministarstvo rada je izdvojilo dodatnih pet miliona dinara za ogradu – kaže izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović.

Zaključak svih prisutnih  je da ovakav istorijski i civilizacijski značajan prostor mora biti uređen onako kako mu i dolikuje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;