INFONET-468X60-BANNER

Surčin dobija novi dom zdravlja posle osam decenija

06.09.2013. | Politika

Posle punih osam decenija, žitelji Surčina dobiće savremeni dom zdravlja na 4.500 kvadratnih metara i obuhvatiće sve važne medicinske službe. Izgradnja objekta je završena, nabavljen je medicinski nameštaj, dok je isporuka ostalog nameštaja predviđena za 12. septembar. Novina je da će Surčin prvi put dobiti laboratoriju, jer su dosad stanovnici ove opštine laboratorijske analize obavljali u Dobanovcima ili Boljevcima.

- Otvaranje doma zdravlja očekuje se krajem meseca. Na teritoriji opštine Surčin živi oko 50.000 ljudi, koji za sada koriste usluge Doma zdravlja u Zemunu i prirodno je da će se, kada se otvori novi dom prebaciti u Surčin – kažu u opštini.

Postojeća zgrada doma zdravlja izgrađena je 1929. godine, ali je odavno postala tesna za sve pacijente koji odlaze na lečenje u ovu zdravstvenu stanicu. Izgradnjom doma zdravlja u Surčinu, koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade opštine, Crkve Svete Petke i Tržno-poslovnog centra, biće olakšana i zdravstvena zaštita žitelja okolnih sela: Progara, Boljevaca, Jakova, Petrovčića, Bečmena i Dobanovaca.

Novi dom zdravlja će se nalaziti u dve zgrade, jednu jednospratnu i drugu dvospratnu, imaće veliki parking za 54 vozila i prilaz sa tri strane. Objekti će biti spojeni zastakljenom pasarelom, a pristup će biti omogućen i osobama sa invaliditetom. Sva parking mesta pokrivena su drvoredima, a razdvojeni su i parkinzi za posetioce i zaposlene. Zelene površine će biti formirane i uređene u svim slobodnim delovima parcele i u atrijumima i na krovnim terasama objekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;