INFONET-468X60-BANNER

Milion evra za obilaznicu oko Obrenovca

30.08.2013. | Danas

U toku su radovi na prikupljanju svih potrebnih dozvola za nastavak izgradnje obilaznice oko Obrenovca. Ulica kralja Aleksandra će dobiti nastavak u dužini od jednog kilometra i povezaće se preko Zabranskog puta sa kružnim tokom na ulasku u grad.

Nakon višemesečnog projektovanja i obezbeđivanja finansijskih sredstava, možemo početi sa izgradnjom ove deonice Ulice kralja Aleksandra, koja će povezivati Šabački put sa kružnim tokom na ulasku u Obrenovac, rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, obilazeći lokaciju buduće obilaznice.

Kako je istakao, Ulica kralja Aleksandra biće, kada se radovi završe, centralna saobraćajnica kroz grad.

- Tender za izgradnju ove saobraćajnice i Banjanskog puta biće raspisan u najkraćem mogućem roku. Apelujem na obrenovačke privrednike da naprave konzorcijum i pravovremeno konkurišu na tenderu. Bitno je da ovakve infrastrukturne projekte rade naši privrednici, ukoliko je to moguće. Zamislite da milion evra, koliko će koštati ove dve deonice, ostane u Obrenovcu. Imamo četiri do pet privrednika koji se bave izgradnjom puteva i ovaj posao može da im bude ozbiljna referenca kasnije i za radove na koridoru 11, koji prolazi kroz Obrenovac, ali i za bilo koji drugi posao u Srbiji - ističe Čučković.

Slobodan Molerović, direktor Javnog preduzeća za izgradnju ”Obrenovac”, rekao je da je obezbeđeno 50 miliona sredstava za drugu fazu gradnje ovog dela obilaznice oko Obrenovca.

- Projektna dokumentacija je završena, sada radimo na prikupljanju poslednjih dozovola i oko 15. septembra ćemo raspisati tender. U ovoj drugoj fazi radi se ulica dužine oko kilometar. Nakon završetka ovog dela posla očekuje nas proširenje Zabranskog puta i sa tim bi se završio ovaj deo obilaznice. Ukoliko sa tenderom sve prođe kako treba, očekujem da se posao završi do kraja ove godine – rekao je Molerović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;