INFONET-468X60-BANNER

Milion evra za obilaznicu oko Obrenovca

30.08.2013. | Danas

U toku su radovi na prikupljanju svih potrebnih dozvola za nastavak izgradnje obilaznice oko Obrenovca. Ulica kralja Aleksandra će dobiti nastavak u dužini od jednog kilometra i povezaće se preko Zabranskog puta sa kružnim tokom na ulasku u grad.

Nakon višemesečnog projektovanja i obezbeđivanja finansijskih sredstava, možemo početi sa izgradnjom ove deonice Ulice kralja Aleksandra, koja će povezivati Šabački put sa kružnim tokom na ulasku u Obrenovac, rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, obilazeći lokaciju buduće obilaznice.

Kako je istakao, Ulica kralja Aleksandra biće, kada se radovi završe, centralna saobraćajnica kroz grad.

- Tender za izgradnju ove saobraćajnice i Banjanskog puta biće raspisan u najkraćem mogućem roku. Apelujem na obrenovačke privrednike da naprave konzorcijum i pravovremeno konkurišu na tenderu. Bitno je da ovakve infrastrukturne projekte rade naši privrednici, ukoliko je to moguće. Zamislite da milion evra, koliko će koštati ove dve deonice, ostane u Obrenovcu. Imamo četiri do pet privrednika koji se bave izgradnjom puteva i ovaj posao može da im bude ozbiljna referenca kasnije i za radove na koridoru 11, koji prolazi kroz Obrenovac, ali i za bilo koji drugi posao u Srbiji - ističe Čučković.

Slobodan Molerović, direktor Javnog preduzeća za izgradnju ”Obrenovac”, rekao je da je obezbeđeno 50 miliona sredstava za drugu fazu gradnje ovog dela obilaznice oko Obrenovca.

- Projektna dokumentacija je završena, sada radimo na prikupljanju poslednjih dozovola i oko 15. septembra ćemo raspisati tender. U ovoj drugoj fazi radi se ulica dužine oko kilometar. Nakon završetka ovog dela posla očekuje nas proširenje Zabranskog puta i sa tim bi se završio ovaj deo obilaznice. Ukoliko sa tenderom sve prođe kako treba, očekujem da se posao završi do kraja ove godine – rekao je Molerović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;