INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja objekta Hitne pomoći u Kragujevcu teče po planu

29.08.2013. | E-kapija

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa članovima Gradskog veća Nebojšom Vasiljevićem i prof. dr Aleksandrom Živanovićem, obišao je radove na izgradnji novog objekta Hitne medicinske pomoći.

Radovi, započeti 12. juna, teku po planu, izvođači poštuju rokove, tako da možemo očekivati da će objekat biti završen 31. marta. Ova zgrada, prema rečima v.d. direktora Hitne pomoći dr Aleksandra Kličkovića, prvi put u Srbiji namenski se gradi za potrebe službe Hitne medicinske pomoći. Uglavnom su naše službe smeštane u objekte koji su ustupani na korišćenje.

- Novi prostor, površine blizu 2.000m2, omogućiće nam da u odnosu na postojećih 429m2 koliko sada imamo na raspolaganju, da pacijentima pružimo kvalitetniju uslugu, a zaposlenima veće zadovoljstvo u radu. Biće odvojen ambulantni od terenskog dela, neće biti mešanja pacijenata i ekipa. Pored toga, sada ćemo moći da obezbedimo i dvočasovni monitoring za teže pacijente koji će do uspostavljanja dijagnoze biti smešteni u Hitnoj pomoći. Time ćemo značajno rasteretiti Dom zdravlja, ali i Urgentni centar Kliničkog centra - objasnio je Aleksandar Živanović.

Biće dovoljno prostora da se razdvoji pedijatrijska hitna pomoć od službe za odrasle, svoj prostor dobiće i jedna dežurna ekipa stomatologa, dodao je dr Živanović. Ovo je još jedan kapitalan objekat koji lokalna samouprava gradi za potrebe primarne zdravstvene zaštite, podstio je Živanović, pored nedavno završenog objekta Ambulante za primarnu zdravstvenu zaštitu broj 4 i Školski dispanzer.

Vrednost radova, kazao je Nebojša Vasiljević član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa je 170 miliona dinara bez PDV-a. Sredstva je iz budžeta obezbedio grad Kragujevac kao i plac od 65 ari. Ovaj najsavremeniji objekat namenski građen za potrebe Hitne pomoći, sa kompletnim parternim uređenjem, imaće garažu ali i prostor za heliodrom.

Služba koja postoji više od tri decenije, sa 160 zaposlenih nikada nije imala svoju zgradu. Najpre je bila podstanar u zgradi Ureda, a potom u Zavodu za stomatologiju. Iako su decenijama radili u vrlo teškim uslovima, nikada se nije dogodilo da je intervencija u hitnim slučajevima izostala. U proseku dnevno imaju 70 izlazaka na teren i 120 ambulantnih pregleda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;