Beograd na vodi: Gradi se marina u Surčinu i hotel kod aerodroma

23.08.2013. | Novosti

Očekuje se da sledeće godine počne izgradnja mini marine u Surčinu u okviru projekta "Beograd na vodi", a u planu je i izgradnja hotela pri beogradskom aerodromu, najavila je danas predsednik opštine Surčin, Vesna Šalović.

"Već je počelo traganje za strateškim partnerom za izgradnju mini marine na Savi u Surčinu, a jedna italijanska firma zainteresovana je za izgradnju luke koja treba da bude jedan od prioriteta u okviru velikog projekta 'Beograd na vodi'", rekla je Šalović.

Marina će obuhvatiti pristanište za velike brodove, hotel i velnes centar, kazala je ona novinarima, posle potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu između opštine Surčin i Privredne komore Beograd.

"Opština Surčin poseduje sve potrebne dozvole za taj projekat, koji bi zajedno sa ostala tri prioritetna projekta – izgradnjom hotela pri aerodromu, u Dobanovcima i Progaru, trebalo da značajno poboljša turističku ponudu Surčina", naglasila je Šalović.

Ona je ukazala da su lokalni privrednici zainteresovani za izgradnju hotela pri aerodromu, ocenjujući da taj projekat treba da se realizuje, jer je to "normalna stvar svuda u svetu". Šalović je pozvala zainteresovane investitore da ulažu u tu opštinu, koja je, kako je istakla, jedna od retkih u Srbiji koja ima tako dobar položaj i infrastrukturne prednosti, kao što su blizina aerodroma, autoputa, reke Save i slično.

U Surčinu je moguća i izgradnja intermodalnog centra i industrijske zone u Dobanovcima, navela je ona , primetivši da ta opština ima velike turističke potencijale, kao što su nautičko selo Biser u Boljevcima, i Bojčinska šuma u Progaru. Predsednik Privredne komore Beograd, Milan Janković, rekao je da će komora u okviru sporazuma o strateškom partnerstvu, u potpunosti staviti svoje potencijale za pomoć razvoju te opštine. On je posebno istakao poljoprivredni i turistički potencijal za razvoj te "zelene" opštine, pozvajući investitore da ulažu u Surčinu u različite oblasti...

Sporazum o strateškom partnerstvu predviđa bližu saradnju i promociju privrednih, turističkih, industrijskih potencijala opštine Surčin, organizovanje seminara i stručnih skupova, zajedničku priprema projekata i učešće na sajmovima sa Privrednom komorom Beograda.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...