Treba graditi most preko Dunava

20.08.2013. | Dnevnik

Na današnjoj sednici Opštinskog veća u Bačkoj Palanci doneta je odluka o pokretanju inicijative za izgadnju mosta na Dunavu između Bačke Palanke i Neština. Tu inicijativu treba da podrže odbornici lokalnog parlamenta, čiju sednicu je za 26. avgust zakazao predsednik ovdašnje Skupštine Mita Lačanski.

 

"Ta odluka će se nakon usvajanja – a ovde nema sumnje da će sva 42 odbornika biti ’za’ – uputiti Vladi Republike Srbije i Vladi Autonomne Pokrajine Vojvodine, odnosno nadležnim institucijama na saglasnost i dalje postupanje", kaže se, između ostalog, u odluci, a sednici Opštinskog veća predsedavao je predsednik opštine Aleksandar Đedovac, dok je potpisnik predsednik Skupštine Mita Lačanski. "Za realizaciju odluke zadužuje se ’Direkcija za izgradnju opštine Bačka Palanka’ koja se obavezuje da SO Bačka Palanka periodično, a najmanje jednom u šest meseci, dostavi izveštaj o realizaciji odluke."

Time se, kažu nadležni u bačkopalanačkoj opštini, pokreće proces koji će, verovatno trajati godinama, a pre toga mora se naći rešenje za meštane Neština i Vizića, dva sela koja su geografski u Sremu, a adiministrativno pripadaju bačkopalanačkoj opštini. Oni zbog ulaska Hrvatske u EU ne mogu da prenose svoje proizvode preko postojećeg mosta između Bačke Palanke i Iloka...

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...