INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova vrelovoda s dva miliona evra kredita

19.08.2013. | Dnevnik

Javno komunalno preduzeće "Gradska toplana” u Zrenjaninu iskoristilo je leto za obimnu rekonstrukciju toplovodne mreže u gradu, a očekuje se da će, zahvaljujući ovom poslu, biti znatno smanjeni gubici pri isporuci toplotne energije, kao i da će grejanje stanova već ove zime biti kvalitetnije. Direktor "Gradske toplane” Aleksandar Starčević, prilikom obilaska radova u Pančevačkoj ulici, u naselju "4. juli”, u društvu zamenika gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, istakao je da je vrednost investicije blizu 2,3 miliona evra i da je novac obezbeđen iz kredita Nemačke razvojne banke.

- Do sada smo uradili oko dva kilometra vrelovoda. O tome koliko je to obiman posao svedoči i podatak da smo u prethodnom periodu tu dužinu radili dve do tri godine. Sada smo, međutim, intenzivirali radove jer smo svesni da prelaskom na tarifni sistem i plaćanje po utrošenoj energiji građani neće želeti da plaćaju gubitke koji su postojali na sistemu – rekao je Starčević i dodao da "Gradska toplana” novu grejnu sezonu mora spremno dočekati 1. oktobra.

Starčević je ocenio da su ranijih godina ulaganja u magistralni vrelovod bila minimalna, odnosno da ih gotovo nije ni bilo, zbog čega je sistem bio u veoma lošem stanju.

- Ovom rekonstrukcijom dobićemo potpuno nov magistralni vod i zaokružićemo neke celine kao što su naselja "4. juli”, "Rade Končar” i Bagljaš. Preostaje nam, u nekom narednom periodu, rekonstrukcija dela toplovoda u naseljima "Đura Đaković”, "Brigadir Ristića” i "Ruža Šulman”, i sa još otprilike dva miliona evra zatvorićemo investicioni program. Onda nam preostaje da vratimo uložene pare i da ih skupljamo za ponovnu rekonstrukciju, koja će uslediti za dvadesetak godina – napomenuo je Starčević. On se zahvalio lokalnoj samoupravi koja je građevinsku dozvolu za ove radove obezbedila u rekordnom roku, za svega četiri dana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;