INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja vodovoda rešila bi brige (video)

15.08.2013. | RTS

Vodosistem "Selova", čija izgradnja traje više od četvrt veka, trebalo je da bude razvojna šansa Topličkog kraja, međutim, zbog nedostatka para, ova kapitalna investicija još uvek nije završena.

"Do sada smo na brani ulozili oko 40 miliona dolara, rešili smo 300 hektara imovinskih odnosa. Ostalo je da se reši još imovina desetak domaćinstava", kaže Miodrag Ćirić, prvi direktor JP "Selova".

Ćirić navodi da je do sada sve rađeno po principu "kreni-stani" i da je iz tih razloga mnogo para utrošeno i na sanaciju urađenih poslova. Izvođaču radova, Beogradskoj Hidrotehnici i sada će, ukoliko radovi krenu, znatna sredstva biti potrebna da se gradilište privede nameni.

"Ono što prvo treba urediti to je završiti gradilišni put, pripremiti projekte čišćenja akumulacije, uraditi određene završne radove na objektu, verovatno reparirati hidromašinsku opremu", kaže Veljko Dimitrijević iz Hidrotehnike Beograd.

Opština Kuršumlija dobila je uveravanja da će Vlada Srbije izdvojiti 30 miliona evra za nastavak radova na ovom vodosistemu. Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kaže da je ovaj objekat od ogromnog značaja za Kuršumliju i sve ostale opštine u regionu.

"Mi nismo mogli da konkurišemo direktno kod fondova, jer je projekat republičkog karaktera, ali smo u svakom slučaju zainteresovani. Pripremili smo svu potrebnu dokumentaciju i spremni smo da i dalje sarađujemo oko ekspoprijacije koja još uvek nije završena", kaže Vidić.

Direktor Srbijavode Goran Puzović kaže da će pokušati da u naredne dve, tri godine ovaj objekat završe, napune akumulaciju što bi trebalo da doprinese i kompletnom razvoju ovog kraja. Kada bude puštena u rad, akumulacija "Selova" trebalo bi da snabdeva vodom četiri opštine Topličkog okruga, kao i deo grada Niša.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;