INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počinje obnova atletske staze u Čačku

12.08.2013. | E-kapija

Čačanska atletska staza, stara četiri decenije, uskoro će biti zamenjena novom. Obnova staze za "kraljicu sportova" najavljivana je još proletos, a sada su učinjeni i prvi konkretni koraci u tom pravcu. Grad Čačak raspisao je javni poziv za izbor kuće koja će izraditi projekat rekonstrukcije i dogradnje atletskih staza i travnatih terena u Sportskom centru "Mladost". Rok za dostavljanje ponuda istekao je u petak, pa bi uskoro trebalo da bude poznato i kome će ovaj posao biti poveren.

Prema uslovima iz javnog poziva, u planu je da bude izgrašeno 8 traka za trčanje, dva zaletišta za skok s motkom, dva zaletišta za skok u dalj i troskok, dva zaletišta za skok u vis, zaletišta za bacanje koplja, dva kruga za bacanje kugle, jedan krug za bacanje diska i kladiva sa zaštitnim kavezom, kao i jama za stipl.

U planu je da ovo igralište, nakon rekonstrukcije, može da dobije Serrtifikat za atletsku stazu II ili III konstruktivne kategorije, što bi bio uslov održavanje regionalnih takmičenja, ili evropskih juniorskih takmičenja.

Sredinom prošlog meseca najavljeno i da je oživljena ideja o izgradnju muzeja košarke u Čačku. Prema rečima gradonačelnika Vojislava Ilića, rukovodstvo grada prihvatilo je ideju košarkaša Željka Jerkova i Radmila Mišovića da Čačak dobije Muzej košarke. Njihova ideja je da u muzeju budu izloženi trofeji sa velikih takmičenja, poput Olimpijskih igara, evropskih i svetskih prvenstava. U toku je izrada elaborata, a traži se i adekvatna lokacija.

Osim toga, najavljeno i da je postignut dogovor sa Košarkaškim klubom "Borac" da se započne sa rekonstrukcijom postojeće hale. Grad će finasirati izradu projekta, a sledeće godine trebalo bi da krenu radovi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;