Neimarski park u novom ruhu

01.08.2013. | E-kapija

U Neimarskom parku u Beogradu završena je obnova dva dečja igrališta i izgradnja trećeg. Nekadašnji centralni plato sada je preuređen u dečje igralište, elipsastog oblika i površine 114 kvadrata. Zidići koji sa dve strane okružuju plato peskirani su i premazani antigrafitnim lakom, a na njihovoj gornjoj površini su montirane drvene lajsne za sedenje.

Celo igralište je sa podlogom od livene gume u crvenoj boji, na kojoj su montirani novi, moderni rekviziti. U jednom delu igrališta ucrtane su kockice za igru dece, a na samom obodu, duž staze, postavljena je klupa sa četiri nosača.

Jedno od dva obnovljena dečja igrališta, površine 95 kvadrata, predviđeno je za decu mlađu decu, sa rekvizitima prilagođenim tom uzrastu. Podloga je, takođe, urađena od livene gume, u crvenoj i zelenoj boji. Igralište je oivičeno baštenskim ivičnjacima, a na postojećim zidićima postavljene su lajsne za sedenje.

Drugo obnovljeno igralište, od 110 kvadrata, predviđeno je za stariju decu, te su tamo takođe postavljeni odgovarajući rekviziti. Ono ima podlogu od livene gume, s tim što je 25 kvadrata od gumenih ploča od kojih je formirana "školica" za igru dece. I ovo igralište je oivičeno baštenskim ivičnjacima.

Od centralnog platoa, koji je sada pretvoren u dečje igralište, dve paralelene staze vode do česme. Asfalt oko česme je popravljen, a takođe je obnovljen travnjak pored staza.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...