INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kostolac: Obilaznici se nazire kraj

28.06.2013. | Novosti

Žitelji Kostolca, Klenovnika i Ćirikovca, šest godina čekaju na završetak obilaznice, koja će kamione sa ugljenokopa preusmeriti izvan naselja. Prema najavama Dejana Krstića, člana Gradskog veća Požarevca, ova obilaznica trebalo bi da se završi do kraja 2013.

- Sa gradonačelnikom Miomirom Ilićem bili smo na sastanku u Ministarstvu građevine i urbanizma, gde nas je primio državni sekretar Milan Miljević. Predstavili smo idejno rešenje projekta koje je predato predstavnicima "Puteva Srbije“, pa očekujemo da će nam u narednih nekoliko dana oni dati saglasnost. Uz tu saglasnost, dobićemo od Ministarstva dozvolu za izgradnju i završetak puta, sa svim rešenjima za bezbednije isključenje i priključenje. Shodno tome, očekujemo da se obilaznica završi do kraja ove godine – kaže Krstić.

Pošto će kamioni po završetku obilaznice obilaziti Kostolac, Klenovnik i Ćirikovac, koji su već godinama ugroženi zbog rada termoelektrana, ova naselja biće pošteđena dodatnog zagađenja zbog izduvnih gasova teretnih vozila. Osim toga, teška mehanizacija neće više uništavati lokalne puteve, jer će se kretati kostolačkom obilaznicom.

Kenetov posao

Za gradnju obilaznice u dužini od šest kilometara iz Fonda NIP bilo je namenjeno 225 miliona, dok je iz budžeta Požarevca uloženo 105 miliona dinara. U žižu javnosti dospela je 2011. godine, posle hapšenja Radosava Savatijevića Keneta i još 14 osoba. Oni su osumnjičeni da su tokom dve godine raznim malverzacijama za oko šest miliona evra oštetili budžet Srbije i Požarevca, kao i institucije uključene u izgradnju kostolačke obilaznice i drugih puteva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;