SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Skup austrijskih privrednika Austrian Business Circle povodom dodele priznanja Energy Globe

27.06.2013. | Gradjevinarstvo.rs

25.6.2013. godine Trgovinsko odeljenje ambasade Austrije održao je skup austrijskih privrednika AUSTRIAN BUSINESS CIRCLE, ovog puta u posebnom okruženju i posebnim povodom. Naime, komisija ekološke nagrade Energy Globe www.energyglobe.net koja prati i nagrađuje projekte sa visokim stepenom ekološke efikasnosti, poverila je zadatak Trgovinskom odeljenju ambasade Austrije da u njeno ime izvrši dodelu nagrade pobedniku iz Srbije – VEA-INVI Ltd. Beograd u saradnji sa AUŠRA Ltd. Herceg Novi za eko-naselje Zagora u Crnoj Gori.

Prof. dr Marija Todorović ispred VEA-INVI Ltd. i gospodin Siniša Ilić ispred Aušra Ltd. Herceg Novi su povodom drugog projekta, nažalost, bili sprečeni, te su nagradu u ime pobedničkog tima preuzeli prof. dr Olivera Erić-Đurić sa Poljoprivrednog fakulteta, odeljenje za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije u Beogradu i prof. dr Ljubinko Jovanović – dekan univerziteta Educons u Svilajncu.

Ovogodišnji pobednik pokazuje holistički pristup kako da projektuje zgrade koje mogu da se pokrenu bez ikakvih emisija: zgrade bi koristile isključivo solarnu energiju, energiju vetra a biomase za grejanje, pripremu tople vode i klima-uređaje. Desalinizator morske vode na solarnu energiju, kao i toplotne pumpe na morsku vodu garantuju savršen balans proizvodnje i korišćenja energije. Prototip zgrade za 21. vek!

Ceremonija dodele nagrade realizovana je uz pomoć austrijskog preduzeća GREINER Holding AG sa sedištem u Kremsmunsteru. Skup austrijskih privrednika Austrian Business Circle ovog puta održan je pod pokroviteljstvom novootvorenog hotela Metropol Palace u Beogradu, a povodom otvaranja novog spa-centra u parku Tašmajdan koji pruža predivan pozgled na park i opuštenu atmosferu kako za relaksaciju tako i za poslovne razgovore. Osoblje hotela je tokom skupa svojim ljubaznim i profesionalnim nastupom znatno doprinelo uspešnoj realizaciji ove manifestacije, te se radujemo i budućoj saradnji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;