INFONET-468X60-BANNER

Prve evropske nagrade za zelenu gradnju

24.06.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Brojni "zeleni" projekti, kompanije i lokalne samouprave ovog leta po prvi put imaju priliku da, pred međunarodnim stručnim žirijem, dokažu svoju posvećenost održivoj gradnji učešćem u prvom specijalizovanom evropskom nadmetanju koje organizuje Svetski savet zelene gradnje.

Prve evropske nagrade za zelenu gradnju imaju za cilj da predstave najbolje ideje za iskorišćavanje potencijala održivosti zgrada. Prednost će imati oni primeri koji objedinjavaju više prednosti zelene gradnje i inspirišu druge da svoje projekte učine kvalitetnijim i boljim za okruženje i zdravlje ljudi.

- Zelene zgrade smanjuju emisiju štetnih gasova i troškove, stvaraju radna mesta i unapređuju kvalitet života ljudi – rekla je tim povodom Džejn Henli, izvršni direktor Svetskog saveta zelene gradnje.

Nagrade će biti dodeljene u tri kategorije: zelene zgrade, zakonski okviri za unapređenje prakse zelene gradnje i održivo poslovanje kompanija u oblasti zelene gradnje. Nominacije traju do 1. avgusta 2013. godine a svečano proglašenje dobitnika zakazano je za Svetsku nedelju zelene gradnje koja se ove godine održava od 16. do 20. septembra u celom svetu.

Nominacije iz Srbije moraju biti dostavljene putem Saveta zelene gradnje Srbije, člana Svetskog saveta zelene gradnje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;