Izgradnja stanova za mlade naučnike u Nišu biće nastavljena do kraja 2013

20.06.2013. | Južne vesti

Izgradnja stanova za mlade naučnike, koja je počela pre nekoliko godina u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu, pa stala zbog nedostatka novca, nastavlja se ove godine, tvrdi rektor Univerziteta u Nišu. U stambenu zgradu u Ulici Branka Krsmanovića, kako je pompezno najavljivano, odavno je trebalo da se usele mladi, pa i oni malo stariji naučnici sa niškog Univerziteta. Ali, hronična besparica u državnom novčaniku razlog je što to gradilište već odavno zarasta u travu.

Ipak, rektor Univerziteta Dragan Antić tvrdi da bi u te stanove istraživači mogli da usele već naredne godine. Rektor kaže da se "trenutno sprovode aktivnosti koje je pokrenuo Univerzitet u Nišu i resorno ministarstvo, u vezi sa korišćenjem sredstava iz Centralne evropske banke".

- Ta sredstva će biti veoma, veoma skoro upotrebljena za nastavak gradnje ovih stanova. Ja se nadam da će stanovi biti gotovi u narednih godinu dana. Siguran sam u to – kaže Antić.

I gradilište novog studentskog doma, kod tehničkih fakulteta, kako kaže rektor, moglo bi da se uskoro ponovo aktivira.

- Ja se nadam da će u veoma bliskoj budućnosti biti nastavljena izgradnja ovog studentskog doma, jer su sredstva obezbeđena i država radi na tome – kaže niški rektor.

Međutim, priča oko izgradnje naučno-tehnološkog parka i dalje je samo to – priča! Ništa konkretno se nije uradilo. Očekuje se da i tu resorno ministarstvo nastavi aktivnosti koje su bile predviđene, da se obezbede sredstva. Radi se o nekih 12 miliona evra potrebnih da se tehnološki park, odnosno zgrada koja bi se za početak zvala "Tehnološki park", izgradi.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...
DARKO 12.07.2021.
Zato što su najkorumpiranija državna instit...
Rasa 08.07.2021.
Koji je uslov za dobijanje subvencije za fa...
Snezana 07.07.2021.
Moje postovanje. Imam kucu kominovanu naboj...