IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Izgradnja stanova za mlade naučnike u Nišu biće nastavljena do kraja 2013

20.06.2013. | Južne vesti

Izgradnja stanova za mlade naučnike, koja je počela pre nekoliko godina u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu, pa stala zbog nedostatka novca, nastavlja se ove godine, tvrdi rektor Univerziteta u Nišu. U stambenu zgradu u Ulici Branka Krsmanovića, kako je pompezno najavljivano, odavno je trebalo da se usele mladi, pa i oni malo stariji naučnici sa niškog Univerziteta. Ali, hronična besparica u državnom novčaniku razlog je što to gradilište već odavno zarasta u travu.

Ipak, rektor Univerziteta Dragan Antić tvrdi da bi u te stanove istraživači mogli da usele već naredne godine. Rektor kaže da se "trenutno sprovode aktivnosti koje je pokrenuo Univerzitet u Nišu i resorno ministarstvo, u vezi sa korišćenjem sredstava iz Centralne evropske banke".

- Ta sredstva će biti veoma, veoma skoro upotrebljena za nastavak gradnje ovih stanova. Ja se nadam da će stanovi biti gotovi u narednih godinu dana. Siguran sam u to – kaže Antić.

I gradilište novog studentskog doma, kod tehničkih fakulteta, kako kaže rektor, moglo bi da se uskoro ponovo aktivira.

- Ja se nadam da će u veoma bliskoj budućnosti biti nastavljena izgradnja ovog studentskog doma, jer su sredstva obezbeđena i država radi na tome – kaže niški rektor.

Međutim, priča oko izgradnje naučno-tehnološkog parka i dalje je samo to – priča! Ništa konkretno se nije uradilo. Očekuje se da i tu resorno ministarstvo nastavi aktivnosti koje su bile predviđene, da se obezbede sredstva. Radi se o nekih 12 miliona evra potrebnih da se tehnološki park, odnosno zgrada koja bi se za početak zvala "Tehnološki park", izgradi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;