INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja vatrogasnog doma u Zaječaru

13.06.2013. | RTS

Vatrogasni dom u Zaječaru mora hitno da bude završen, poručila ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović koja je obišla u Zaječaru završne radove na izgradnji Regionalnog centra za vanredne situacije.

"Odbrane od elementarnih nepogoda se najčešće setimo tek kada se one dese i zato tu praksu moramo da prekinemo. Ministarstvo na čijem sam čelu je u prethodnom periodu napravilo plan da u Srbiji, uz postojeći Nacionalni centar za vanredne situacije u Nišu, izgradi još pet regionalnih centara i to u Zaječaru, Novom Sadu, Loznici, Vranju i Užicu", rekla je Kalanovićeva.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, program izgradnje pet Regionalnih centara za vanredne situacije definisalo je i finansira Ministarstvo regionalnog razvoja, zajedno sa Sektorom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kalanovićeva je istakla da je do sada u izgradnju vatrogasnog doma u Zaječaru uloženo 97 miliona dinara, a da je potrebno još 90 miliona kako bi se projekat završio.

"Vatrogasni dom u Zaječaru mora hitno da bude završen kako ne bismo ponovo došli u situaciju u kojoj ne možemo adekvatno i pravovremeno da odreagujemo", rekla je Kalanović i naglasila da Zaječar, kao centar Timočke krajine i Istočne Srbije, mora da ima ovakav objekat.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;