INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Investicije u oblasti logistike u Vojvodini

06.06.2013. | E-kapija

Izradom Interaktivne mape logističkog potencijala AP Vojvodine, koja je za korisnike dostupna putem Interneta, učinjen je veliki korak napred u logističkom smislu. Investitorima koji posluju na teritoriji Vojvodine, ili žele da ulože kapital, obezbeđeno je da brzo i efikasno, klikom na kompjuteru, dođu do najvažnijih informacija i podataka važnih za njihov posao, a za šta su ranije bile potrebne nedelje.

Ovo je istakao predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić u Privrednoj komori Vojvodine, prilikom predstavljanja tog značajnog dokumenta. Organizacija predstavljanja Mape poverena je Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Domaćin prezentacije, pokrajinski sekretar za privredu zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin istakao je da je Mapa logističkog potencijala APV - dokument koji omogućava efikasne razgovore sa stranim partnerima.

- Unapređenje logistike predstavlja naš strateški prioritet, a mapa ima veliki značaj za AP Vojvodinu i za Republiku Srbiju - rekao je Vasin.

Doc. dr Mirjana Kranjac, sekretar pokrajinskog Saveta za logistiku u Sekretarijatu predočila je javnosti značaj dokumenta i predstavila mapu, koja sadrži podatke o železničkoj i drumskoj infrastrukturi, mape reka i kanala, luka, opis svih logističkih centara u Vojvodini i kapaciteta luka. U njoj su predstavljeni podaci koji odražavaju potencijal logističkog centra: od površine, strukture vlasništva, blizine saobraćajne i komunalne infrastrukture, postojanja planske dokumentacije (generalnih, opštih i detaljnih planova regulacije), mehanizacije i skladišnih kapaciteta.

Interaktivnu mapu logističkog potencijala AP Vojvodine možete pogledati OVDE.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;