INFONET-468X60-BANNER

Britanska kompanija „Parsons-Brinkerhof“ otvorila kancelariju u Srbiji

06.06.2013. | Tanjug

Inženjerska konsultantska firma iz Velike Britanije "Parsons-Brinckerhoff" (PB) organizovala je 4. juna 2013. godine prijem u ambasadi te zemlje, čime je zvanično obeležila otvaranje kancelariju u Srbiji.

Direktor kancelarije u Srbiji Goran Vukojević istakao je da će ta globalna kompanija zapošljavati srpske inženjere i koristiti njihovu stručnost, talenat i iskustvo na projektima širom sveta.

- PB, kao jedna od najvećih inženjerskih konsultantskih firmi u svetu, posebno u oblastima energetike i železnice, želi da stvori centar konsultantske ekspertize u Srbiji - rekao je Vukojević, napominjući da je kancelarija u Srbiji prva na prostoru bivše Jugoslavije.

- Srpski inženjeri, a posebno elektroinženjeri, poštovani su u celom svetu i to smo želeli da iskoristimo, a posebno će nam biti važna saradnja sa univerzitetima u Srbiji na stipendiranju mladih talenata i saradnji na istraživačkim projektima - istakao je on.

- Imajući u vidu da je Srbija jedna od zemalja sa brzim ekonomskim rastom želimo da ovom tržištu ponudimo i usluge u oblasti elektroenergetike i železnice - naveo je Vukojević.

Britanski ambasador u Srbiji Majkl Devenport istakao je da projekti koje inženjeri PB-a sprovode na više od 150 lokacija u svetu dovoljno govore o ozbiljnosti kompanije.

- Kompanija "Parsons-Brinckerhoff" ne samo da će angažovati lokalne talente na projektima širom sveta, uključujući i Veliku Britaniju, već će u saradnji sa lokalnim univerzitetima stipendirati talentovane mlade inženjere i davati im mogućnost da se stručno usavršavaju, rekao je ambasador.

PB u svojih 150 kancelarija širom sveta zapošljava približno 14.000 ljudi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;