INFONET-468X60-BANNER

Kikinda: Kvalitetna pijaća voda za sva domaćinstva

14.05.2013. | Dnevnik

Počela je rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici braće Subotički od Ulice Mihajla Pupina do Radničke. Na ovom gradilištu biće urađeno 926 metara vodovoda, a dok kraja leta vodovodna mreža menjaće se na još četiri gradilišta.

- Ukupno će biti urađeno 2,9 kilometara vodovodne mreže. Za kompletne radove utrošiće se nepunih 25 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine Kikinda. Radovi će trajati 120 radnih dana. U Kikindi je neophodno zameniti još 40 odsto vodovodne mreže, kako bi mogli da pustimo u funkciju buduću fabriku vode – rekao je direktor Javnog komunalnog preduzeća "6.oktobar" Milan Karać.

Izvođač radova je Javno komunalno preduzeće "6.oktobar", dok nadzor obavlja Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju grada". Kako je istakla  v.d. direktora Direkcije Olivera Kantar, sa Komunalnim preduzćem dogovoreno je da će vodovodna mreža u dužini od 400 metara biti zamenjena i u Vinogradskoj ulici. U ovoj ulici za dva meseca započeće i izgradnja fekalne kanalizacije.

Predsednik opštine Savo Dobranić izrazio je nadu da će uspeti da obezbede dodatna sredstva iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine. 

- Obećano nam je da će oko 50 miliona dinara biti izdvojeno za rekonstrukciju vodovodne mreže. Svi ovi poslovi usko su povezani sa najavljenom izgradnjom fabrike vode jer je bilo pitanja zašto da se pravi fabrika ukoliko je vodovod loš. Ubeđen sam da će do završetka izgradnje fabrike vode biti  kompletno rekonstruisani glavni vodovi mreže kako bi do domaćinstava stizala kvalitetna pijaća voda – rekao je Dobranić.

Osim pomenute Ulice braće Subotički, vovodna mreža saniraće se i u ulicama: Jugovićevoj od Semlačke do Nikole Pašića u dužini od 223 metra,  Nikole Pašića od Ulice braće Laković do Jugovićeve dužine 196 metara, Vojvode Putnika od Semlačke do Nikole Pašića dužine 484 i od Nikole Pašića do Nikole Tesle dužine 738 metara i u Ulici Mihajla Pupina od Njegoševe do  Jovana Jovanovića Zmaja dužine 303 metra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;