INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Kljajićevu traže obećanu halu

08.05.2013. | Novosti

Meštani Kljajićeva ogorčeni su što ni posle pet godina u njihovom selu nije započeta izgradnja obećane sportske hale. Oni su na zboru građana usvojili zaključak da se od lokalne samouprave zahteva da u najkraćem roku obezbedi 30 miliona dinara za prvu fazu izgradnje hale. Ranije je određeno da investitor poduhvata bude grad Sombor, a finansijer Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

- Prisutni na zboru građana jednoglasno su zatražili da se za halu konačno postavi kamen-temeljac. Podrška tom zahtevu biće ovih dana potkrepljena i potpisima koji će se u selu sakupljati od vrata do vrata. Spremni smo i na radikalnije poteze, kao što su protest ispred Županije u Somboru, ili blokada puteva – kaže poznati sportski radnik iz Kljajićeva Branko Šoštarić.

Žitelji Kljajićeva kažu da se osećaju izigranim zbog toga što se sportska hala, obećana u predizbornoj kampanji 2008. godine, pretvorila u "Skadar na Bojani".

- Predviđeno je da se sportska hala gradi na državnom zemljištu pokraj OŠ "Nikola Tesla". Urađen je i projekat za taj objekat, a prošle godine je izabran izvođač radova. To je firma iz Valjeva, koja neće da započne posao dok se ne uplati novac, što je potpuno razumljivo – navodi Šoštarić. Vrednost projekta je 53.350.000 dinara

Bojana Radoman, iz Službe za odnose s javnošću Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, izjavila je da je izgradnju hale u Kljajićevu zakočila kriza.

- S obzirom na ekonomsku krizu i neredovne transfere iz republičkog u pokrajinski budžet, ali i na postavljene prioritete u programu rada, a reč je o završetku finansiranja svih do sada započetih projekata, Fond za kapitalna ulaganja APV nije bio u mogućnosti da započne izgradnju sportske hale u Kljajićevu – objasnila je Radoman.

Međutim, prošle godine je ipak napravljen pomak, jer je napokon izabran najpovoljniji od osam prijavljenih izvođača radova, čija će obaveza, kako je saopštila predsednica Komisije za javne nabavke u gradskoj upravi u Somboru Slavica Suzić, biti da prvu fazu izgradnje hale u Kljajićevu završi za 71 dan.

- Bilo je rečeno da će hala početi da se gradi u septembru 2012. godine, pa je to pomereno za mart 2013. godine, i opet prekoračeno. Što je mnogo, mnogo je. Više ne može da se čeka – kaže Branko Šoštarić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;