SFSOPLATE-468X60-BANNER

Potpisivanje ugovora za ruski kredit 22. maja

29.04.2013. | RTV

Srpske i ruske železnice potpisaće 22. maja u Beogradu ugovor o realizaciji ruskog kredita od 800 miliona dolara, namenjenog razvoju železnice u Srbiji, najavili su danas generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović i predstavnik ruskih železnica Mansur Bek Sultanov.

Oni su to najavili tokom vožnje "Plavim vozom" kojim celo rukovodstvo Železnica Srbije i predstavnici oko 70 domaćih i stranih preduzeća putuju od Beograda ka Mokroj Gori gde je počeo Prvi međunarodni železnički biznis forum, a koji će trajati do 28. aprila.

Simonović je izjavio da je reč o krovnom ugovoru i da će zajedno sa tim aranžmanom biti potpisan i prvi aneks za obavljanje radova na drugom koloseku pruge Beograd-Pančevo. On je rekao da bi radovi na toj deonici mogli da počnu već u junu, kao i da će početi radovi na deonici Ruma-Golubinci na železničkom Koridoru 10.

Sultanov je kazao da generalni ugovor obuhvata sve što je predviđeno da se finansira ruskom kreditom za razvoj srpske železnice, a to su pruga Beograd-Pančevo, izgradnja šest deonica na železničkom Koridoru 10 u dužini oko 110 kilometara, gradnja pruge Stara Pazova-Novi Sad, obnova pruge Beograd-Bar kroz Srbiju i nabavka 26 novih dizel motornih vozova iz Rusije.

Predstavnik ruskih železnica je rekao da će Srbija učestvovati u realizaciji tih projekata u vrednosti od 15 odsto, tako da će ukupna vrednost radova iznositi oko 940 miliona dolara.

Na prvom međunarodnom železničkom biznis forumu pod nazivom "Modernizacija i restrukturiranje železnice", učestvovaće predstavnici oko sto domaćih i stranih kompanija, predstavnici državnih organa, naših i inostranih organizacija i ustanova, kao i brojni eksperti.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;