INFONET-468X60-BANNER

Vršac dobija olimpijski bazen nadomak Gradskog jezera

15.03.2013. | E-kapija

Infrastrukturni planovi lokalne samouprave u Vršcu u ovoj godini podrazumevaju i uređenje Gradskog jezera, koje već dve decenije vapi za ulaganjima. Zoran Tomić, zamenik predsednika opštine, kazao je da je namera da Gradsko jezero "živi" tokom cele godine, a ne samo tokom letnje sezone.

- Uređenje okoline podrazumeva rekonstrukciju staze za pešake, bicikliste i rolere, završetak puta i parkirališta ispred jezera, novu rasvetu i zone za objekte koji bi pružali usluge korisnicima, poput kafića ili restorana. U ovoj fazi planirano je i bušenje jednog bunara, za snabdevanje kvalitetnom vodom – kazao je Tomić.

Drugi deo projekta uređenja Gradskog jezera predviđa sadržaje o kojima Vrščani sanjaju dugi niz godina. Olimpijski bazen otvorenog tipa biće dimenzija 50x25, dubine dva metra, sa kompletnom infrastrukturom.

- Pored olimpijskog, planiran je i bazen za decu, sa toboganima, spravama za igru, kao mini akva park. Rekonstruisaćemo stari i izgraditi novi objekat sa sanitarnim čvorovima, kabinama, kasetama za garderobu... Sredstva su obezbeđena, delom iz budžeta, a delom iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu – kaže Tomić.

Prema projektu, opština bi bila investitor, ali se postavlja pitanje gazdovanja, zbog nemilih događaja koji su se dešavali na ovom javnom kupalištu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;