INFONET-468X60-BANNER

Počinje sanacija puta preko Radan planine

15.03.2013. | Beta

Direkcija za izgradnju opštine Kuršumlija počeće ovih dana sanaciju puta preko Radan planine, od Đavolje varoši prema arheološkom nalazištu Caričin grad u opštini Lebane.

- Saniranjem tog putnog pravca, preko planine Radan, put do Caričinog grada biće skraćen za oko 100 kilometara – kazao je direktor Direkcije za izgradnju Goran Đorđević.

U pitanju je putni pravac kojim se planira povezivanje važnih turističkih destinacija u nekoliko opština na obroncima Radan planine. Inženjerka za održavanje lokalnih puteva Direkcije za izgradnju Nataša Đurović rekla je da je za osposobljavanje tog putnog pravca potrebna sanacija na pojedinim delovima na samoj planini.

- Radi se o putu koji je od kamenog kolovoznog zastora u dužini od 14 kilometara i delimično je u dobrom stanju, za terenska vozila. Većom dužinom puta je potrebna sanacija, kako bi se u potpunosti osposobio za neometan saobraćaj preko planine – kazala je Đurović.

Direktor Direkcije za izgradnju Goran Đorđević je kazao da će taj putni pravac biti osposobljen pre početka turističke sezone, do 1. maja. Sanacija će koštati oko 3,5 miliona dinara, a planira se i asfaltiranje puta. Radove će finansirati opština Kuršumlija i susedne opštine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;