IZOLACIJA-468X60-BANNER

Na leto 2013. počinje izgradnja regionalne saobraćajnice od Pribojska Banje do Zlatibora

14.03.2013. | Novosti

Pribojska Banja i turistički centar Zlatibor biće povezani putem preko Crnog vrha i manastira Uvac u kanjonu istoimene reke, čime bi se sadašnji put preko Kokinog Broda skratio za oko 30 kilometara.

- U Ministarstvu saobraćaja potvrđeno je da će na leto početi izgradnja regionalnog puta Banja-Đurčići-Leskovac-Uvac. Projekat je uradio beogradski CIP, a na pribojskoj teritoriji asfaltni kolovoz biće dug 12,5 kilometara, dok su znatno manjeg obima radovi u opštini Čajetina, pošto je odavno izgrađena deonica preko Jablanice – ističe Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Ovim, konačno, počinje realizacija dugogodišnjih inicijativa i priprema opština Priboj i Čajetina za povezivanje banjskog lečilišta sa poznatim letovalištem i zimskim centrom. Sadašnja veza od Banje, preko Kratova i Kokinog Broda, duga je 62 kilometra.

- Uz investiciju od 170 miliona dinara, za pola sata stizaće se sa Zlatibora u Banju – kaže Rvović. - Put otvara široke turističke mogućnosti celom kraju, pre svega Banji u kojoj je započela revitalizacija RH centra, kao i za razvoj poljoprivrede u dosad besputnim selima u donjem toku Uvca.

Kad se uskoro okonča postupak tendera u Banji će započeti radovi na izmeštanju saobraćaja iz centra lečilišta, izgradnji raskrsnice za Kratovo i parkinga za automobile i autobuse. Vrednost ove investicije je 43 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;