Počela izgradnja puta koji će spojiti Sinđelićevu i Ulicu kneza Mihaila

22.02.2013. | E-kapija

Izgradnja dela saobraćajnice koja će spojiti Sinđelićevu i Ulicu kneza Mihaila u Valjevu počela je 20. februara. Reč je o dugo najavljivanoj investiciji, vrednoj 14 miliona dinara bez PDV-a, a izvođač radova je preduzeće "Ingrap-Omni".

- Realizacijom ovog projekta dobićemo daleko ekonomičniji i funkcionalniji saobraćaj u centru grada. Takođe, ceo ovaj prostor kod Hrama dobiće daleko lepši izgled, a izgradnja ove saobraćajnice uticaće i na to da ne bude više nedozvoljenog parkiranja. Iako je zimski period, grad Valjevo je već krenuo sa realizacijom nekih komunalnih investicija, a za neke su pripreme u toku. Radovi na zgradi Doma vojske su nastavljeni punim intenzitetom, u narednih nekoliko dana ćemo raspisati tender za četvrtu fazu izgradnje škole u Brđanima, a za ovu investiciju grad je opredelio 80 miliona. Za Halu sportova opredeljeno je 90 miliona, a računamo i na neka sredstva od resornog ministarstva. Pripremamo i tender za nastavak radova u Karađorđevoj ulici – rekao je između ostalog gradonačelnik Stanko Terzić na konferenciji za novinare.

Dragan Jeremić, direktor Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva je izjavio da je vrednost ovih radova je 14 miliona dinara što je za nekih 40% ispod projektantske cene.

- U tu cenu ulazi i kompletna infrastruktura. To podrazumeva i semafore, rasvetu, trotoare. Godinama smo čekali na ovaj projekat, ali papirologija, dokumentacija i drugi birokratski zahtevi su morali da se otklone da bi ovo moglo da se na kraju i završi. Žao nam je što nismo uspeli da rešimo problem raskrsnice sa kružnim tokom, već je moramo regulisati semaforima zbog male širine ulice – ocenio je Jeremić.

On je najavio i to da će u predstojećoj građevinskoj sezoni saobraćajna infrastruktura biti značajno poboljšana.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

TECE
TECE
ZAGREB
www.tece.hr

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...