Počela izgradnja puta koji će spojiti Sinđelićevu i Ulicu kneza Mihaila

22.02.2013. | E-kapija

Izgradnja dela saobraćajnice koja će spojiti Sinđelićevu i Ulicu kneza Mihaila u Valjevu počela je 20. februara. Reč je o dugo najavljivanoj investiciji, vrednoj 14 miliona dinara bez PDV-a, a izvođač radova je preduzeće "Ingrap-Omni".

- Realizacijom ovog projekta dobićemo daleko ekonomičniji i funkcionalniji saobraćaj u centru grada. Takođe, ceo ovaj prostor kod Hrama dobiće daleko lepši izgled, a izgradnja ove saobraćajnice uticaće i na to da ne bude više nedozvoljenog parkiranja. Iako je zimski period, grad Valjevo je već krenuo sa realizacijom nekih komunalnih investicija, a za neke su pripreme u toku. Radovi na zgradi Doma vojske su nastavljeni punim intenzitetom, u narednih nekoliko dana ćemo raspisati tender za četvrtu fazu izgradnje škole u Brđanima, a za ovu investiciju grad je opredelio 80 miliona. Za Halu sportova opredeljeno je 90 miliona, a računamo i na neka sredstva od resornog ministarstva. Pripremamo i tender za nastavak radova u Karađorđevoj ulici – rekao je između ostalog gradonačelnik Stanko Terzić na konferenciji za novinare.

Dragan Jeremić, direktor Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva je izjavio da je vrednost ovih radova je 14 miliona dinara što je za nekih 40% ispod projektantske cene.

- U tu cenu ulazi i kompletna infrastruktura. To podrazumeva i semafore, rasvetu, trotoare. Godinama smo čekali na ovaj projekat, ali papirologija, dokumentacija i drugi birokratski zahtevi su morali da se otklone da bi ovo moglo da se na kraju i završi. Žao nam je što nismo uspeli da rešimo problem raskrsnice sa kružnim tokom, već je moramo regulisati semaforima zbog male širine ulice – ocenio je Jeremić.

On je najavio i to da će u predstojećoj građevinskoj sezoni saobraćajna infrastruktura biti značajno poboljšana.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...