PRIJAVA-468X60-BANNER

Pojavio se investitor za "Nexe grupu"?

21.02.2013. | seebiz.eu

"Nexe grupa" održaće skupštinu poverilaca 8. aprila, kako bi se saznalo šta rade po pitanju restrukturiranja kompanije. "Nexe grupa" nameravala je prošle godine da promeni uslove u vezi sa izdanjem obveznica, odnosno da prolongira isplatu i smanji kamatu, ali to poverioci nisu prihvatili. Najveći ulagači u njihove obveznice su Raiffeisen i Privredna banka te njihovi fondovi. Poverenici su i predložili svoje rešenje. Tada je skupština poverilaca najavljena već za kraj januara.

Većina poverilaca već se pomirila s tim da je reč o još jednom ulaganju na kojem će se izgubiti veliki deo potraživanja. Mnogi su hteli da se reše obveznice, jer sve je više upitno hoće li biti ikakvih sredstava za namirenje. Naime, "Nexe" je u prospektu osigurao da će u slučaju nemogućnosti isplate obveznice, poverenicima dati deonice "Našicecement"-a, a tom se deonicom više ne trguje.

Ako dođe do konverzije, problem će nastati i za obvezničke fondove koji sada imaju obveznice kompanije "Nexe", a po zakonu ne bi smeli da imaju deonice. Iz jednog takvog fonda poručuju da čekaju mišljenje "Hanfe" o tom pitanju jer će, osim "Nexe grupe", bitu još sličnih slučajeva. Navodno se u međuvremenu javio i potencijalni investitor, a postoje pretpostavke da je reč o istoj kompaniji koja je još pre dve godine iskazala interes za "Nexe".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;