INFONET-468X60-BANNER

Propusti u rekonstrukciji stadiona "Čair"

14.02.2013. | Novosti

Prilikom rekonstrukcije stadiona "Čair" očito se nije koristio kompas pa su lože koje po propisima moraju da se nalaze na zapadnoj tribini, izrađene na – istočnoj! A da bi se dobila upotrebna dozvola i ispunili uslovi Fife i Uefe, VIP lože, komentatorska mesta i svlačionice, moraće da se izgrade za zapadnoj tribini, čija rekonstrukcija još nije počela.

Novi niški skandal obelodanjen je na sednici Skupštine grada, prilikom rasprave o radu sportskog centra "Čair", a saopštio ih je većnik Milan Pešić. Uz optužbe da je potrošeno dosta para i da je veći deo rekonstrukcije završen, Pešić je konstatovao da "Čair" ne može da dobije dozvolu zbog samovolje bivšeg gradonačelnika Miloša Simonovića. Investitor je ostao pri ovako pogrešnom projektu iako su prošle godine "opomenuti" iz Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja.

- Pristiglo je mišljenje ministarstva da su pozicije koje po standardima treba da se nalaze na zapadu sada na istoku – rekao je Pešić. - Ne mogu da razumem da kada rekonstruišete ceo objekat uradite projekat samo za tri strane, a ne uključite i četvrtu, zapadnu tribinu. Pešić kaže da procedura koja sada treba da se ispoštuje, traje najmanje šest meseci.

Direkcija za izgradnju grada, iako ovlašćena, nije obavljala nadzor radova ovako značajnog sportskog objekta – ukazao je Pešić. - Nadzor je imenovao bivši gradonačelnik. On kaže i da su ovi propusti pravi razlog zaustavljanja radova na rekonstrukciji stadiona. U toku su pregovori za dodatne radove, a poslednji rok za završetak tri tribine je 28. maj ove godine.

Za rekonstrukciju stadiona izdvojeno je 925 miliona dinara. U informaciji na zvaničnom sajtu grada, prema standardima Fifa, prostor za igrače, službena lica i medije biće na istoj strani i zato istočna tribina kao novoizgrađena, koja to omogućuje, postaje primarna. U novom prostoru biće svlačionice za oba tima i sudije, ambulante, VIP loža sa posebnim ulazom i liftom, prostorije za novinare i pres sala, kafe restoran, prostorija za antidoping kontrolu, sala za režiju i TV prenose, kao i poseban prostor za reportažna kola.

Na sajtu je navedeno i da će kako to nalaže Fifa, fudbaleri autobusima da ulaze u prostor unutar istočne tribine, tako da neće biti mogućnosti da imaju fizički kontakt sa navijačima. Takođe, poseban parking unutar tribina planiran je i za vozila sudija i delegata. VIP zvanice imaće podzemni parking, što omogućava posetu najviših državnih zvanica i gostiju.

Reflektori

Iako je Fudbalski savez Srbije obezbedio reflektore za stadion u Nišu, "Radnički" neće ovog proleća svoje utakmice da igra u večernjim terminima. Prema oceni FSS, lokalna uprava nije uspela da obezbedi novca da se ova oprema montira, pa su zatražili da im se reflektori - vrate.

Atletika

Pešić je rekao i da u izveštaju resornog ministarstva, kako je istakao, naglašeno je da tribine ne stoje kako bi trebalo, da su veoma udaljene, pa će buduće atletske manifestacije moći da prati kako valja tek 2.000 gledalaca.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;