Za Čačane 124 stana solidarnosti, izgradnja kreće u aprilu 2013

11.02.2013. | Tanjug

Milan Draškić, v.d. direktora Gradske stambene agencije, izjavio je da se početak izgradnje 124 stana solidarnosti u Čačku, očekuje u aprilu, što će biti veoma značajno za građane koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji. Prema njegovim rečima, usvojen je plan i program Gradske stambene agencije za 2013, koji podrazumeva početak relizacije ovog projekta.

- Prvi korak je izgradnja 24 stana na lokaciji Obrež početkom aprila, ukoliko ne bude bilo prigovora republičkoj Upravi za javne nabavke, a oni su opredeljeni za socijalno stanovanje. Investitor je Gradska stambena agencija, a sredstva su dobijena od republičke Agencije za stanovanje – kazao je Draškić i dodao da je prva tranša u iznosu od 47 miliona dinara isplaćena. - Ta sredstva su dovoljna za realizaciju pola projekta, odnosno izgradnju 12 stanova koji će biti raspoređeni u tri lamele – objasnio je on i dodao da će uslovi i kriterijumi konkursa biti regulisani na jednoj od sednica Skupštine grada.

Rok za realizaciju je 31. decembar 2014. godine, istakao je Draškić i kazao kako očekuje da će se pribaviti i ostatak sredstava kako bi se gradnja privela kraju.

- Drugi projekat odnosi se na izgradnju 100 stanova na lokaciji Ljubić kej – naglasio je on. - Sredstva bi trebalo da budu obezbeđena na osnovu ugovora sa Ministarstvom građevine i urbanizma, a potpisivanje očekujemo do kraja marta – istakao je Draškić i dodao da će projekat finansirati Razvojna banka Saveta Evrope.

Od sto stanova, kako je kazao, 70 će biti opredeljeno za neprofitnu prodaju, a 30 za socijalno stanovanje. Prema njegovim rečima, krajnji korisnici biće domaćinstva sa niskim i srednjim primanjima, koja imaju problem da stambene potrebe reše na tržištu.

Za model stanovanja pod zakup, kvalifikovaće se domaćinstva čiji su prihodi niži od 75% republičkog proseka, a za neprofitnu prodaju moći će da konkurišu svi koji ostvaruju 100% prosečnog republičkog prihoda.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...