INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na proleće kreće spajanje Sinđelićeve i Ulice kneza Mihaila u Valjevu

04.02.2013. | E-kapija

Sa prvim lepim danima, u Valjevu će početi spajanje Sinđelićeve ulice sa Ulicom kneza Mihaila. Radovi su vredni 14 miliona dinara. Projekat spajanja Sinđelićeve ulice i Ulice kneza Mihaila dugi niz godina bio je tema javnosti. Nakon izrade projekta i završenih birokratskih zahteva, problem je najpre bio nedostatak novca da se otkupe objekti koji se nalaze na predviđenoj trasi ove ulice. U trenutku kada je novac u budžetu obezbeđen i veći broj objekata otkupljen, pojavio se problem sa jedinim preostalim objektom koji je bio pod hipotekom banke i nerešenim imovinsko-pravnim odnosima. Konačno je i taj problem rešen, pa je pre nekoliko dana završen i tender na kome je izabran izvođač radova koji se očekuju na proleće.

Za izvođača radova izabrana je firma "Ingrap Omni".

- Upoznat sam sa prethodnom idejom da na samom spajanju ove dve ulice bude urađen kružni tok, ali je naknadnim premeravanjem ustanovljeno da je nemoguće to uraditi, pa ćemo ići na raskrsnicu sa semaforima – rekao je Dragan Jeremić direktor Direkcije za urbanizam Valjeva.

Spajanjem ove dve ulice umnogome će se rasteretiti saobraćaj u samom centru grada, a biće uređena i jedna od trenutno najnebezbednijih raskrsnica u gradu kod nekadašnje "Sunce" kafane.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;