INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Subotičko klizalište dobija krov

29.01.2013. | Blic

Gradski stadion u Subotici dobiće reflektore vredne 134.000 evra, koje je obezbedio Fudbalski savez Srbije, a na stadionu malih sportova, odnosno na klizalištu, biće postavljena krovna konstrukcija.

- Fudbalski savez Srbije nam poklanja reflektore "Philips", a naša je obaveza da izgradimo stubove i elektroinstalacije, što će grad koštati oko 10 miliona dinara. Iz pokrajine smo dobili obećanje da će sa 20 miliona dinara finansirati postavljanje nove atletske staze, pa će Gradski stadion već ove godine biti lepši i funkcionalniji nego što je bio do sada – rekao je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport.

On je dodao da će u toku ove godine biti završeno i betoniranje cele zapadne tribine i postavljanje stolica na Gradskom stadionu, pa će i ljubitelji fudbala i atletike u mnogo boljim uslovima pratiti takmičenja. On je dodao da će uskoro biti i razgovora s predstavnicima Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije oko postavljanja novog semafora na stadion.

- Grad je obezbedio sredstva i za uređenje prostorija na Gradskom stadionu koje koriste atletski i fudbalski klub, kao i za potpunu rekonstrukciju svlačionica i toaleta, a majstori stižu u februaru – naglasio je Simović.

Radovi na stadionu malih sportova počeće s prvim danima proleća.

- Gradsko klizalište biće prekriveno lakom krovnom konstrukcijom, za šta je lokalna samouprava izdvojila 15 miliona dinara. Do sada su naši hokejaši bili u podređenom položaju u odnosu na svoje sportske rivale jer smo imali led svega nekoliko meseci u godini, a sada će imati ledenu podlogu od oktobra do aprila. Reč je o konstrukciji na koju se postavlja specijalna bela platna, koja propuštaju svetlost, ali ne i toplotu, tako da nećemo imati dodatne troškove za osvetljenje klizališta – ističe Simović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;