IZOLACIJA-468X60-BANNER

Šansa za „Planum“ u Africi

11.01.2013. | Novosti

Građevinsko preduzeće „Planum“ ugovorilo je poslove na izgradnji Koridora 11 i više infrastrukturnih objekata u Rusiji i Angoli. Od posla u Africi ova firma će imati prihod koji premašuje milijardu dolara. Već u februaru trebalo da počne realizacija prvog od tri kapitalna projekta za potrebe vojske Angole.

- Izgradnja vojne bolnice u Luandi, površine 180.000 kvadrata počinje za oko mesec dana, do kraja juna trebalo bi da krenemo i sa rekonstrukcijom vazduhoplovne baze u južnoj regiji, a tokom godine i sa izgradnjom šest fabrika lekova za potrebe angolske vojske – najavljuje Blagoje Ćirović, izvršni direktor „Ango-Planuma“, ćerke firme „Planuma“ u Angoli.

Iz Srbije će biti angažovano oko 600 radnika. Prema rečima Ratomira Todorovića, generalnog direktora „Planuma“ projekti u Angoli su rezultat dugogodišnjeg prisustva srpske firme na afričkom tržištu.

- Garanciju za poslove sklopljene sa Angolom dobićemo od švajcarskih i ruskih banaka, koje posluju na tom tržištu, pošto u Srbiji nismo mogli da ih dobijemo bez obzira na veličinu i značaj posla – ističe Todorović. - I druge građevinske firme iz Srbije imaće svoje mesto u realizaciji novougovorenih projekata.

Do sredine godine trebalo bi da bude završena i rekonstrukcija hotela na Zlatiboru, koji je nekada bio „Planumovo“ odmaralište. Investicija je vredna oko pet miliona evra, a smeštajni kapaciteti sa sadašnjih osamdesetak ležajeva biće povećani na oko 180.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;