INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Tre V Ambiente" zainteresovan za reciklažu i proizvodnju biomase u Užicu

11.12.2012. | Danas

Predstavnici konzorcijuma "Tre V Ambiente" iz Vićence, boravili su krajem prošle sedmice u Užicu i sa rukovodstvom grada razgovarali o mogućem ulaganju u Regionalni centar za upravljanje otpadom "Duboko" kod Užica. Prema rečima predsednika tog konzorcijuma, Mauricija Skalabrinija, oni su na toj lokaciji zainteresovani za ulaganje u reciklažu komunalnog otpada i proizvodnju biomase.

- Zahvaljujući našim iskustvima moguće je raditi mnogo toga. Uslediće tehnička razmena vaših i naših eksperata, a nakon toga uradićemo biznis plan kojim bi trebalo da se konkretizuju detalji budućeg ulaganja – kazao je Skalabrini, podsetivši da bi to bila prva poslovna saradnja tog konzorcijuma sa jednim firmom u Srbiji.

Rekavši da je u pitanju moguća investicija od oko 20 miliona evra, užički gradonačelnik Saša Milošević je istakao da bi to ulaganje moglo da bude prvo javno-privatno partnerstvo sa inostranim investitorom u Užicu.

Italijanski konzorcijum "Tre V Ambiente", čiji su vlasnici država i privatne firme, posluje trideset godina, pored ostalog, bavi se izgradnjom deponija, postrojenja za reciklažu komunalnog otpada i pogona za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, a u takve poslove do sada je ulagao na severu Italije i u Hrvatskoj.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;