Proglašeni pobednici najboljeg "Tondach" krova u 2012. godini

05.12.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija "Potisje Kanjiža" proglasila je danas na svečanosti na Građevinskom fakultetu u Beogradu pobednike konkursa "Tondach profesionalac za krov Evrope 2012. godine".

Stručni žiri, kojim je predsedavala prof. dr Aleksandra Krstić-Furundžić sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, imao je težak zadatak da u konkurenciji 50 radova koji su ušli u uži izbor, donese odluku o pobedniku u nacionalnoj konkurenciji, ne samo zbog primamljivih novčanih nagrada za već realizovano delo, već i zbog prestiža koji se od naših nacionalnih pobednika očekuje u međunarodnoj konkurenciji, s obzirom da je internacionalni pobednik iz 2008. godine bio upravo krov objekta izgrađenog na Zlatiboru.

Prvo mesto pripalo je objektu Vinarije "Zvonko Bogdan", autora arhitekte Milorada Đurića (na fotografijama). Pored titule i pehara, provonagrađenom pobedniku je pripala nagrada u iznosu od 2.000 evra, kao i šansa za osvajanje "Najboljeg krova u Evropi 2012. godine".

Drugo mesto pripalo je višeporodičnoj stambenoj zgradi na Zlatiboru, autora arhitekata Milice Kaluđerović i Katarine Stefanović. Drugonagrađenom je pripala novčana nagrada u iznosu od 1.500 evra.

Treće mesto je pripalo porodičnoj kući iz Bajine Bašte, autora arhitekte Dragana Kneževića. Njima je pripala nagrada od 1.000 evra.

Pored toga žiri je dodelio i posebna priznanja i to: Višeporodičnom stambenom objektu u Subotici; Recepciji hotelskog kompleksa "Mećavnik"; Kućama u nizu na Zlatiboru; Novoj crkvi manastira Radovašnica i Stambenoj kući u selu kod Kruševca.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


HABERKORN
HABERKORN
NOVI SAD-VETERNIK
www.haberkorn.rs

DOMIS ENTERIJERI
DOMIS ENTERIJERI
SREMSKA MITROVICA-LAĆARAK
www.domisenterijeri.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...