INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završetak tribina i pratećih sadržaja "Kuće fudbala" na proleće 2013

06.11.2012. | E-kapija

Izgradnja tribina uz teren 1 u "Kući fudbala" teče po planu. Ovaj projekat trebalo bi da bude završen na proleće 2013. Kamen temeljac za tribine i prateće objekte na terenu broj 1, koji će u budućnosti biti namenjen mlađim selekcijama Srbije, zvanično je postavljen sredinom jula, čime je počela treća faza izgradnje "Kuće fudbala".

U sportskom centru u Staroj Pazovi, za sada sve teče planiranom dinamikom. Neimari subotičke "SMB gradnje" građevinske radove trebalo bi da okončaju do kraja decembra, jer je rok za završetak ovog dela posla 135 kalendarskih dana. Posao finansira Ministarstvo sporta i omladine, sa 91 milion dinara. Nakon toga, uslediće radovi na uvođenju instalacija, zanatski radovi, i opremanje podtribinskog prostora.

- Orjentaciono, čitav posao oko tribina i pratećih sadržaja, kao deo treće faze izgradnje "Kuće fudbala", trebalo bi da bude završen na proleće 2013. godine. Ipak, mora se imati u vidu i uticaj vremenskih uslova.

Tribine će imati 2.453 mesta za sedenje, 65 mesta u VIP ložama, 5 mesta za osobe sa posebnim potrebama. Neto površina otvorenog prostora tribina iznosi 1.360 kvadrata. U podtribinskom prostoru na oko 2.024 m2 su smeštene službene prostorije potrebne za odigravanje fudbalskih utakmica, tehničke prostorije, prostorije namenjene novinarima, i VIP gostima.

Tehničkim rešenjem su poštovani najviši standardi za objekte ove namene, uz poštovanje propisa za licenciranje stadiona. Idejni projekat izradio je CIP. Posle podizanja tribina, u trećoj fazi planirana je i izgradnja bazena i trim staza.

- Tek kada tribine i prateći sadržaji budu završeni, biće pokrenuta i priča o bazenu. Još nije doneta odluka da li će to biti plivački ili hotelski bazen, a o tome ćemo odlučivati u saradnji sa plivačkim i vaterpolo savezom Srbije – kažu u "Kući fudbala".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

ATM
ATM
SUBOTICA

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;