Završetak tribina i pratećih sadržaja "Kuće fudbala" na proleće 2013

06.11.2012. | E-kapija

Izgradnja tribina uz teren 1 u "Kući fudbala" teče po planu. Ovaj projekat trebalo bi da bude završen na proleće 2013. Kamen temeljac za tribine i prateće objekte na terenu broj 1, koji će u budućnosti biti namenjen mlađim selekcijama Srbije, zvanično je postavljen sredinom jula, čime je počela treća faza izgradnje "Kuće fudbala".

U sportskom centru u Staroj Pazovi, za sada sve teče planiranom dinamikom. Neimari subotičke "SMB gradnje" građevinske radove trebalo bi da okončaju do kraja decembra, jer je rok za završetak ovog dela posla 135 kalendarskih dana. Posao finansira Ministarstvo sporta i omladine, sa 91 milion dinara. Nakon toga, uslediće radovi na uvođenju instalacija, zanatski radovi, i opremanje podtribinskog prostora.

- Orjentaciono, čitav posao oko tribina i pratećih sadržaja, kao deo treće faze izgradnje "Kuće fudbala", trebalo bi da bude završen na proleće 2013. godine. Ipak, mora se imati u vidu i uticaj vremenskih uslova.

Tribine će imati 2.453 mesta za sedenje, 65 mesta u VIP ložama, 5 mesta za osobe sa posebnim potrebama. Neto površina otvorenog prostora tribina iznosi 1.360 kvadrata. U podtribinskom prostoru na oko 2.024 m2 su smeštene službene prostorije potrebne za odigravanje fudbalskih utakmica, tehničke prostorije, prostorije namenjene novinarima, i VIP gostima.

Tehničkim rešenjem su poštovani najviši standardi za objekte ove namene, uz poštovanje propisa za licenciranje stadiona. Idejni projekat izradio je CIP. Posle podizanja tribina, u trećoj fazi planirana je i izgradnja bazena i trim staza.

- Tek kada tribine i prateći sadržaji budu završeni, biće pokrenuta i priča o bazenu. Još nije doneta odluka da li će to biti plivački ili hotelski bazen, a o tome ćemo odlučivati u saradnji sa plivačkim i vaterpolo savezom Srbije – kažu u "Kući fudbala".

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Aleksandra 16.05.2021.
Gde mogu i kada da se prijavim za zamenu st...
Boki 16.05.2021.
Kako se i gde prijaviti?
Vesna 12.05.2021.
Kako se prijavljuje na subvenciju za zamenu...
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...