IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Bosch" počinje izgradnju fabrike u Pećincima krajem avgusta

22.08.2012. | Večernje novosti

Završetkom kompletne papirologije nemačka kompanija "Bosch" krajem meseca počinje u Šimanovcima izgradnju fabrike za proizvodnju sistema brisača za automobile. Strani partner na površini od 14 hektara gradi pogone sa ulogom od 71 miliona evra, a samo u prvoj fazi, tokom naredne godine, planira zapošljavanje 620 radnika.

Fotografija - Budući izgled objekta u Pećincima

- Sa naše strane, lokalne samouprave, do maksimuma je ubrzan postupak pribavljanja dozvola za gradnju. Jer, tako veliki investitor ne dolazi svaki dan i zato se prema njemu odnosimo sa posebnim uvažavanjem - izražava zadovoljstvo Sava Čojčić, predsednik opštine Pećinci.

- Radovi počinju krajem avgusta, najduže prvih dana septembra.

Posle dugog merkanja između tri najprivlačnije investicione lokacije u Sremu, u opštinama Inđija, Pećinci i Stara Pazova, nemački "Bosch" se odlučio za gradnju fabrike za izradu sistema za brisače automobila, u Šimanovcima u opštini Pećinci. Lokacija bogomdana najpre zbog blizine saobraćajnih komunikacija, drumskih, železničkih i vazdušnih, ali i povoljnih investicionih uslova, počev od opremljenosti građevinskog zemljišta, do kvalifikovane radne snage.

- Do kraja godine, prema planu investitora, biće završeni građevinski radovi na proizvodnim halama, na površini od 22.000m2 - ističe Čojčić.

- To je prva faza, a nastavak gradnje od 20.000m2 poslovnog prostora uslediće 2016. godine.

Nemačka kompanija ulaže 71 miliona evra sa namerom da ovde ostane duži period. To je podatak koji posebno raduje one koji godinama čekaju da dobiju posao.

- Startom fabrike uposliće se 620 radnika. To je polovina danas nezaposlenih na birou rada u Pećincima. To je put, a nadamo se bliskom danu, kada ćemo moći da kažemo kako su Pećinci opština bez nezaposlenih - očekuje Čojčić da se to dogodi za njegovog mandata.

Traže 25 inženjera

Prvi oglas za popunu radnih mesta u "Bosch"-u već je raspisan. Traži se 25 inženjera elektro i mašinske struke, koji će najpre ići na obuku u pogone kompanije u Nemačkoj, kako bi spremni dočekali početak proizvodnje u Srbiji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...