Topionica bakra i nova fabrika sumporne kiseline u Boru do 2013

22.08.2012. | Tanjug

Rekonstrukcija topionice i izgradnja nove fabrike sumporne kiseline u Boru, biće završena na vreme do kraja 2013. godine, a radovi teku predviđenom dinamikom, rekao je Tanjugu generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor (RTB) Bragoje Spaskovski.

Posle razgovora sa predstavnicima kanadskog SNC "Lavalina", finskog "Outotec" i "Energoprojekta" iz Beograda, Spaskovski je rekao da će se izgradnjom topionice bakra po modernoj "fleš-smelting" tehnologiji finskog proizvođača smanjiti zagađenje životne sredine i postići znatno ekonomičnija proizvodnja.

U SNC "Lavalinu" zadovoljni su dinamikom izgradnje novih postrojenja u Boru.

Predstavnik te kanadske kompanije Valkan Matler uveren je da će savremena postrojenja za proizvodnju bakra zadovoljiti sve ekološke standarde, izrazivši puno poverenje u Vladu Srbije i menadžment RTB-a Bor.

Na poslovima izgradnje novih postrojenja u Boru angažovano je 250 radnika "Energoprojekta", od toga 60 inženjera, rekao je Tanjugu generalni direktor "Energoprojekta" Vladimir Milovanović.

On je podsetio da "Energoprojekt" nije nikada ranije gradio ovakve objekte i najavio da će na tom poslu biti angažovano još 150 ljudi.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Darko 23.06.2021.
"od čega je na stotinak predmeta pozitivno ...
Jovan Vranjes 21.06.2021.
Pa zasto opstina koja nam je prodala placev...
Marko 20.06.2021.
Kako se prijaviti za stolariju?Gde?I sta je...
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...