SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Arapi investiraju u Banatski Karlovac

03.08.2012. | Dnevnik

Priča o velikoj investiciji multinacionalne grupe "Mulk holdings" sa sedištem u Saudijskoj Arabiji je pokrenuta i verovatno će imati srećan kraj. Na sajtu te multinacionalne kompanije se ističe da je "Mulk holdings" kupio veliku imovinu od deset hektara u Srbiji i najavljuje investiciju od 20 miliona dolara.

Preciziraju da se imovina nalazi u Banatskom Karlovcu, imaće najmoderniji proizvodni pogon s 10.000m2 i 3.000m2 prezentacionog prostora, kancelarija, a gradiće se u više faza. Pogon će na automatizovanoj liniji proizvoditi tri miliona vatrootpornih metalnih kompozitnih panela i deset hiljada bojenih rolni.

Predsednik kompanije Šafu ul Mulk je rekao da je investicija u Evropi počela prošle godine osnivanjem "Alubond Evrope" u Pančevu u objektu pod lizingom.

– Napravili smo tu investiciju u Evropi prošle godine, tokom akutne globalne recesije, i mnoge iznenadili tim agresivnim potezom. Srećan sam što imamo sposobne lidere, poput Sanje Uzelac i Violete Svilokos, koje se trude da od "Alubonda Evropa" naprave uspešnu priču - izjavio je Šafu ul Mulk.

Dodao je da od nove Vlade očekuje povoljne kredite i stimulativnu poresku politiku, a paneli iz Banatskog Karlovca namenjeni su čitavoj Evropi.

– Naša ekspanzija će stvoriti mogućnost za zapošljavanje i dalja ulaganja, što će dodatno pomoći Vladi i njenim nastojanjima da promoviše međunarodne investicije i poboljša ekonomski standard lokalne opštine – rekla je generalna direktorka "Alubonda Evropa" Sanja Uzelac, i dodala da njihovi proizvodi postaju sve popularniji u Evropi zbog visokog kvaliteta i konkurentnih cena.

Menadžerka prodaje Violeta Sviloks kaže da fabrika u Srbiji ima strateške prednosti pošto Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini s Evropskom unijom, Turskom, Rusijom. To daje konkurentnu prednost na tim tržištima, dodala je, i naglasila da firma u Banatskom Karlovcu ima sjajan tim i da su uzbuđeni zbog skorog preseljenja u sopstveni objekat.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;