PRIJAVA-468X60-BANNER

Arapi investiraju u Banatski Karlovac

03.08.2012. | Dnevnik

Priča o velikoj investiciji multinacionalne grupe "Mulk holdings" sa sedištem u Saudijskoj Arabiji je pokrenuta i verovatno će imati srećan kraj. Na sajtu te multinacionalne kompanije se ističe da je "Mulk holdings" kupio veliku imovinu od deset hektara u Srbiji i najavljuje investiciju od 20 miliona dolara.

Preciziraju da se imovina nalazi u Banatskom Karlovcu, imaće najmoderniji proizvodni pogon s 10.000m2 i 3.000m2 prezentacionog prostora, kancelarija, a gradiće se u više faza. Pogon će na automatizovanoj liniji proizvoditi tri miliona vatrootpornih metalnih kompozitnih panela i deset hiljada bojenih rolni.

Predsednik kompanije Šafu ul Mulk je rekao da je investicija u Evropi počela prošle godine osnivanjem "Alubond Evrope" u Pančevu u objektu pod lizingom.

– Napravili smo tu investiciju u Evropi prošle godine, tokom akutne globalne recesije, i mnoge iznenadili tim agresivnim potezom. Srećan sam što imamo sposobne lidere, poput Sanje Uzelac i Violete Svilokos, koje se trude da od "Alubonda Evropa" naprave uspešnu priču - izjavio je Šafu ul Mulk.

Dodao je da od nove Vlade očekuje povoljne kredite i stimulativnu poresku politiku, a paneli iz Banatskog Karlovca namenjeni su čitavoj Evropi.

– Naša ekspanzija će stvoriti mogućnost za zapošljavanje i dalja ulaganja, što će dodatno pomoći Vladi i njenim nastojanjima da promoviše međunarodne investicije i poboljša ekonomski standard lokalne opštine – rekla je generalna direktorka "Alubonda Evropa" Sanja Uzelac, i dodala da njihovi proizvodi postaju sve popularniji u Evropi zbog visokog kvaliteta i konkurentnih cena.

Menadžerka prodaje Violeta Sviloks kaže da fabrika u Srbiji ima strateške prednosti pošto Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini s Evropskom unijom, Turskom, Rusijom. To daje konkurentnu prednost na tim tržištima, dodala je, i naglasila da firma u Banatskom Karlovcu ima sjajan tim i da su uzbuđeni zbog skorog preseljenja u sopstveni objekat.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ALTERNATIVA1997-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;