IZOLACIJA-468X60-BANNER

TENT B dobija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda vredno 15 miliona evra

18.07.2012. | E-kapija

Obrenovačka termoelektrana "Nikola Tesla B" neće više predstavljati pretnju rekama. Ekološki problemi uskoro će početi da se rešavaju, jer je TENT B najavio izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Bespovratna sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena su IPA sporazumom Srbije i Evropske unije, a kako je ranije objavljeno, investicija je vredna oko 15 miliona evra.

Idejni projekat postrojenja uradio je "Energoprojekt-hidroinženjering", a na osnovu Studije koju je, u prethodnom periodu, izradio "Energoprojekt-Entel", kojom su na detaljan način obrađene sve otpadne vode koje se pojavljuju u postrojenjima EPS-a.

Kako je ranije objasnio direktor TENT B Zoran Stojanović, u budućem postrojenju će se prečišćavati sve vrste otpadnih voda koje se pojavljuju u procesu proizvodnje - vode koje su zaprljane uljima, mazutom, raznoraznom prljavštinom ali, takođe, i kišnica i fekalne vode, kao i zaprljane vode nastale usled redovnog pranja pojedinih delova za transport pepela, ispiranja kosih mostova i drugog.

Tender za izbor izvođača radova, koji je organizovala Delegacija Evropske unije u Srbiji, završen je 16. jula 2012. Rok za završetak ovog projekta je 24 meseca od dana početka radova, a ranije je objavljeno da se završetak izgradnje postrojenja i njegovo puštanje u rad mogu očekivati do kraja 2014.godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;