INFONET-468X60-BANNER

TENT B dobija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda vredno 15 miliona evra

18.07.2012. | E-kapija

Obrenovačka termoelektrana "Nikola Tesla B" neće više predstavljati pretnju rekama. Ekološki problemi uskoro će početi da se rešavaju, jer je TENT B najavio izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Bespovratna sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena su IPA sporazumom Srbije i Evropske unije, a kako je ranije objavljeno, investicija je vredna oko 15 miliona evra.

Idejni projekat postrojenja uradio je "Energoprojekt-hidroinženjering", a na osnovu Studije koju je, u prethodnom periodu, izradio "Energoprojekt-Entel", kojom su na detaljan način obrađene sve otpadne vode koje se pojavljuju u postrojenjima EPS-a.

Kako je ranije objasnio direktor TENT B Zoran Stojanović, u budućem postrojenju će se prečišćavati sve vrste otpadnih voda koje se pojavljuju u procesu proizvodnje - vode koje su zaprljane uljima, mazutom, raznoraznom prljavštinom ali, takođe, i kišnica i fekalne vode, kao i zaprljane vode nastale usled redovnog pranja pojedinih delova za transport pepela, ispiranja kosih mostova i drugog.

Tender za izbor izvođača radova, koji je organizovala Delegacija Evropske unije u Srbiji, završen je 16. jula 2012. Rok za završetak ovog projekta je 24 meseca od dana početka radova, a ranije je objavljeno da se završetak izgradnje postrojenja i njegovo puštanje u rad mogu očekivati do kraja 2014.godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;