PRIJAVA-468X60-BANNER

Na inicijativu građana novo dečje igralište na Bežanijskoj kosi

18.07.2012. | Yu Build Srbija

Pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić obišli su juče novoizgrađeno dečje igralište, koje je na inicijativu građana podignuto u Bloku 1 na Bežanijskoj kosi.  – Današnje igralište je dugi niz godina bilo neuređena površina, nebezbedna za igru. Na inicijativu Mire, Mihaila, Boška i Tanje, ovaj prostor je preuređen u novi park za razonodu naših sugrađana – istakao je pomoćnik gradonačelnika.

Naš zajednički cilj u narednom periodu treba da bude da ovo igralište sačuvamo, kako bi deca imala kvalitetnije i zdravije odrastanje, ukazao je Živković.

Aleksandar Šapić je podsetio da je ovo nastavak prakse koja je ustanovljena u prethodnom periodu, a koju sada nastavlja novi pomoćnik gradonačelnika, dok će se on kao predsednik opštine truditi da izađe u susret građanima i njihovim potrebama.

– Želim da uputim apel stanovnicima Novog Beograda da komuniciraju sa predstavnicima opštine, da daju predloge kako bismo zajedno pokušali da poboljšamo uslove života u najvećoj beogradskoj opštini. Takođe, u tom cilju ćemo pokušati da oživimo mesne zajednice, kako bi svaki građanin Novog Beograda imao priliku da se obrati za pomoć ili da da predlog – najavio je predsednik opštine Novi Beograd.

Direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Radovan Draškić podsetio je da je ova površina bila potpuno zapuštena, kao i da će do kraja godine oko 20 sličnih površina na teritoriji prestonice biti preuređeno u parkove.

On je najavio da će tokom 2013. godine biti uređeno od 30 do 40 novih parkova u stambenim naseljima, s konačnim ciljem da se sve neuređene površine preurede u prostore za odmor, igru i rekreaciju naših sugrađana.

Novo dečje igralište, koje zauzima 300 kvadratnih metara, u celosti je pokriveno specijalnom gumenom podlogom za bezbedno kretanje dece. Takođe, u narednom periodu predviđena je sadnja odraslog četinarskog i lišćarskog drveća, kao i izgradnja košarkaških terena u drugoj fazi radova.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;