INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova šetališta "Lazaro Kardenas" jedna od najvećih investicija na Novom Beogradu

18.06.2020. | Beoinfo

U toku su radovi na novobeogradskom šetalištu "Lazaro Kardenas" u Bloku 45. U okviru projekta uređenja šetališta vrednosti skoro tri miliona evra, završeni su dečje igralište i sportski tereni. 

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je juče (17.06.2020) ovo šetalište, povodom završetka radova u okviru prve faze, i rekao da je ono postalo simbol grada kada je izgrađeno i da se pri izgradnji Novog Beograda vodilo računa da se obezbede sadržaji za odmor ljudi. Dodao je da je do pre godinu i po dana ovo šetalište bilo devastirano i verovatno najružniji park u Beogradu, ali da je doneta odluka da se prostor obnovi.

Obnavljanje šetališta "Lazaro Kardenas" se sprovodi u tri faze. Prva faza je obuhvatila tri velika dečja igrališta, poligon za vožnju, sportske terene za fudbal, odbojku, košarku, prostor za odmaranje, sadnju stotina novih stabala drveća, a sve je to koštalo oko milion evra. Završetak radova, odnosno završetak sve tri faze očekuje se 2022. godine. Zbog virusa korona radovi su tekli malo sporije, ali imajući u vidu da se na ovo čekalo decenijama, važno je da se radi i da se vide značajni pomaci. Ovaj park po svojim sadržajima ne zaostaje sada ni za jednim parkom u nekoj od evropskih prestonica, naveo je Vesić. 

On je istakao da će, posle parka Ušće, u rekonstrukciju ovog šetališta, dužine četiri i po kilometra, biti uloženo najviše novca.

-  Šetalište je veoma dugačko. U ovom delu živi velik broj ljudi i zaista je bilo potrebno obnoviti šetalište, kako bi svi mogli da uživaju u njemu. Svi veliki projekti koji su realizovani u Novom Beogradu, kao što je park Ušće, u koji je uloženo skoro šest miliona evra, zatim i ovo šetalište i druge investicije finansirao je i uradio Grad Beograd - rekao je Vesić.

Kako je kazao, ovakve investicije može da realizuje Grad, jer ima mogućnosti za to i ostvaruje ih i na predlog gradskih odbornika i građana, koji su više puta pisanim putem predlagali da se preuredi šetalište "Lazaro Kardenas".

- Ovaj projekat pokazuje da kada postoji želja i bolji budžet, mnogo toga je moguće da se uradi. U prošlim periodima, drugi nisu bili zainteresovani i nije im bilo važno da deca imaju igralište i šetalište. Kada je lepo vreme, ovde je puno dece i koristi ga desetina hiljada građana koji žive ovde, a koji nisu imali ni obično igralište u svom kraju, a kamoli sportske sadržaje, stoni tenis, šah i druge aktivnosti - zaključio je on.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;