INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

U planu uređenje velikih gradskih parkova u Beogradu

08.12.2016. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas (08.12.2016) novo dečje igralište, sportski teren i „pet zonu” u naselju Nova Galenika u Zemunu i tom prilikom najavio uređenje velikih gradskih parkova u narednoj godini. Novo igralište u naselju Nova Galenika nalazi se u Ulici Jovana Stojsavljevića, između stambenih zgrada, a gradonačelnik je podsetio da je taj deo grada bio potpuno neuređen.

- Danas imamo priliku da vidimo novi park i zelenu površinu u Novoj Galenici. Postavljene su sprave za zabavu i razonodu, pa će mališani moći da provode mnogo više vremena napolju. Želimo da uredimo što veći broj zelenih površina, kako bi deca manje vremena provodila ispred računara - rekao je Mali.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, za narednu godinu planirano je uređenje tri velika parka. U pitanju su „Park prijateljstva“, „Pionirski park“ i „Terazijski plato“. U „Parku prijateljstva“, kako je rekao gradonačelnik, na proleće će biti otvoren Muzej savremene umetnosti, a park bi trebalo da ima i zabavni karakter.

- Na tom projektu radi proslavljeni arhitekta Jan Gel i planirano je da u sklopu parka postoji akvarijum ili planetarijum. Takođe, u planu su sportski tereni i tobogani kako bi ljudi provodili više vremena u tom delu grada. Radićemo na uređenju „Pionirskog parka“, koji je takođe zapostavljen, ali i „Terazijskog platoa“, koji će biti uređen zajedno sa podzemnim prolazima na Terazijama. Pokušavamo da uredimo sve zelene površine koje u ovom trenutku nisu reprezentativne, jer želimo da ih bude što više, ali i da izgledaju što lepše. To je nova slika Beograda i za to ćemo se boriti u narednom periodu - dodao je Mali.

JKP Zelenilo - Beograd izvelo je radove na uređenju međublokovske zelene površine na prostoru od 6.000 kvadratnih metara, a posađeno je 11 stabala.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;