Počela izgradnja golf - terena na Luštici

12.07.2012. | Vijesti

Renomirana kompanija "Gary Player Desing", globalni lider u dizajniranju golf terena, dizajner je i prvog golf - igrališta sa 18 rupa u Crnoj Gori čija je izgradnja već počela na tivatskom delu poluostrva Luštica. Teren se gradi u sklopu projekta luksuznog turističkog resorta "Luštica Bay" čiji je investitor egipatsko - švajcarska korporacija "Orascom Development".

Prvi korak u izgradnji golf igrališta je već učinjen, pa je tako na Luštici predstavljeno i golf - vežbalište (driving range) na kojem istovremeno uz nadzor profesionalnih trenera, udarce može da vežba desetak golfera.

Tim povodom na vežbalištu koje je upotpunjeno i privremenim restoranom, nedavno je organizovan koktel za mnogobrojne zvanice iz privrednog, političkog i kulturnog života u Crnoj Gori.

Izvršni direktor kompanije "Luštica Development", koja posluje u sastavu "Orascom Development" (LD), Semjuel Majer, rekao je da su Vlada, Opština Tivat i LD priveli kraju rešavanje međusobnih obaveza, pa se očekuje da već do kraja meseca bude poznat konačan datum stupanja na snagu sporazuma o investiranju u projekat "Luštica Bay", od kada se računa i početak roka od četiri godine za realizaciju minimuma ugovorenih investicija.

On je dodao da će kompletno novo golf - igralište sa 18 rupa, sposobno za održavanje takmičenja najvećeg ranga, biti izgrađeno za 3 do 4 godine.

Novootvoreno golf - vežbalište i restoran na Luštici radiće svakodnevno od 9 sati ujutro do zalaska sunca.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...