PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Počela izgradnja golf - terena na Luštici

12.07.2012. | Vijesti

Renomirana kompanija "Gary Player Desing", globalni lider u dizajniranju golf terena, dizajner je i prvog golf - igrališta sa 18 rupa u Crnoj Gori čija je izgradnja već počela na tivatskom delu poluostrva Luštica. Teren se gradi u sklopu projekta luksuznog turističkog resorta "Luštica Bay" čiji je investitor egipatsko - švajcarska korporacija "Orascom Development".

Prvi korak u izgradnji golf igrališta je već učinjen, pa je tako na Luštici predstavljeno i golf - vežbalište (driving range) na kojem istovremeno uz nadzor profesionalnih trenera, udarce može da vežba desetak golfera.

Tim povodom na vežbalištu koje je upotpunjeno i privremenim restoranom, nedavno je organizovan koktel za mnogobrojne zvanice iz privrednog, političkog i kulturnog života u Crnoj Gori.

Izvršni direktor kompanije "Luštica Development", koja posluje u sastavu "Orascom Development" (LD), Semjuel Majer, rekao je da su Vlada, Opština Tivat i LD priveli kraju rešavanje međusobnih obaveza, pa se očekuje da već do kraja meseca bude poznat konačan datum stupanja na snagu sporazuma o investiranju u projekat "Luštica Bay", od kada se računa i početak roka od četiri godine za realizaciju minimuma ugovorenih investicija.

On je dodao da će kompletno novo golf - igralište sa 18 rupa, sposobno za održavanje takmičenja najvećeg ranga, biti izgrađeno za 3 do 4 godine.

Novootvoreno golf - vežbalište i restoran na Luštici radiće svakodnevno od 9 sati ujutro do zalaska sunca.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...

;