INFONET-468X60-BANNER

"Petrohemija" zbog nedostatka sirovina neće raditi do 1. avgusta 2012. godine

10.07.2012. | Dnevnik

HIP "Petrohemija" u Pančevu ostala je bez osnovne sirovine za rad pa je u vanrednom zastoju. Problem je prouzrokovan zastojem u Rafineriji, od koje "Petrohemija" dobija sirovi benzin.

Početak rada "Petrohemije" zavisi od dinamike i količine isporuke energenta iz Rafinerije. Jedino je sigurno da fabrika neće raditi do 1. avgusta.

Direktor fabrike Saša Pavlov kaže da će već u septembru "Petrohemija" opet biti u problemu jer je tada je u Rafineriji planiran remont.

– Moram da naglasim da je ovaj neplanski zastoj bio u Rafineriji. Na početku godine, kada su pravljeni planovi rada jedne i druge fabrike, nismo imali podatke da će Rafinerija u julu da staje, ali verovatno da ljudi imaju svoju ekonomsku logiku. Oni su stali i stajaće sigurno do 20. jula, a treba još destak dana da se ta osnovna sirovina nakupi u nekoj količini da bi "Petrohemija" mogla startovati. Nadam da će "Petrohemija" tada krenuti u investicioni deo, ali možemo očekivati još jedan zastoj u septembru – izjavio je Saša Pavlov, i naglasio da firma finansijski nije u mogućnosti da sirovi benzin uveze iz inostranstva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;