INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

"Petrohemija" zbog nedostatka sirovina neće raditi do 1. avgusta 2012. godine

10.07.2012. | Dnevnik

HIP "Petrohemija" u Pančevu ostala je bez osnovne sirovine za rad pa je u vanrednom zastoju. Problem je prouzrokovan zastojem u Rafineriji, od koje "Petrohemija" dobija sirovi benzin.

Početak rada "Petrohemije" zavisi od dinamike i količine isporuke energenta iz Rafinerije. Jedino je sigurno da fabrika neće raditi do 1. avgusta.

Direktor fabrike Saša Pavlov kaže da će već u septembru "Petrohemija" opet biti u problemu jer je tada je u Rafineriji planiran remont.

– Moram da naglasim da je ovaj neplanski zastoj bio u Rafineriji. Na početku godine, kada su pravljeni planovi rada jedne i druge fabrike, nismo imali podatke da će Rafinerija u julu da staje, ali verovatno da ljudi imaju svoju ekonomsku logiku. Oni su stali i stajaće sigurno do 20. jula, a treba još destak dana da se ta osnovna sirovina nakupi u nekoj količini da bi "Petrohemija" mogla startovati. Nadam da će "Petrohemija" tada krenuti u investicioni deo, ali možemo očekivati još jedan zastoj u septembru – izjavio je Saša Pavlov, i naglasio da firma finansijski nije u mogućnosti da sirovi benzin uveze iz inostranstva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;