"Petrohemija" zbog nedostatka sirovina neće raditi do 1. avgusta 2012. godine

10.07.2012. | Dnevnik

HIP "Petrohemija" u Pančevu ostala je bez osnovne sirovine za rad pa je u vanrednom zastoju. Problem je prouzrokovan zastojem u Rafineriji, od koje "Petrohemija" dobija sirovi benzin.

Početak rada "Petrohemije" zavisi od dinamike i količine isporuke energenta iz Rafinerije. Jedino je sigurno da fabrika neće raditi do 1. avgusta.

Direktor fabrike Saša Pavlov kaže da će već u septembru "Petrohemija" opet biti u problemu jer je tada je u Rafineriji planiran remont.

– Moram da naglasim da je ovaj neplanski zastoj bio u Rafineriji. Na početku godine, kada su pravljeni planovi rada jedne i druge fabrike, nismo imali podatke da će Rafinerija u julu da staje, ali verovatno da ljudi imaju svoju ekonomsku logiku. Oni su stali i stajaće sigurno do 20. jula, a treba još destak dana da se ta osnovna sirovina nakupi u nekoj količini da bi "Petrohemija" mogla startovati. Nadam da će "Petrohemija" tada krenuti u investicioni deo, ali možemo očekivati još jedan zastoj u septembru – izjavio je Saša Pavlov, i naglasio da firma finansijski nije u mogućnosti da sirovi benzin uveze iz inostranstva.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...