Počela izgradnja transfer stanice u Valjevu

03.07.2012. | E-kapija

Početkom sedmice započela je izgradnja transfer stanice u Valjevu, pored reciklažnog dvorišta, iza Industrijske zone "Stefil". Sredstvima Eko fonda Srbije, donacijom Češke razvojne agencije i novcem iz gradske kase do kraja godine trebalo bi da bude završena ova velika investicija, kojom bi privremena deponija u gradu bila zatvorena, saopšteno je na gradskom sajtu.

- Ovo mesto će biti pravi centar zbrinjavanja otpada našeg grada i kao što smo obećali, kada ono u narednih par meseci bude bilo u funkciji, naša gradska deponija služiće samo za odlaganje nekog otpada za koji ćemo videti da li ćemo ga kasnije transferisati u Kalenić, jer su najave da će u oktobru tamo početi radovi - rekao je gradonačelnik Zoran Jakovljević.

Reciklažno dvorište i transfer stanica biće mesto gde će građani moći da odlože sve vrste otpada. Grad Valjevo će biti prvi grad u Srbiji koji će sistemski rešiti zbrinjavanje otpada rekao je između ostalog direktor "Vidraka" Slobodan Pavlović.

- Suština je da građani nauče kako se pravilno odvaja otpad, reciklira i da sve ono što može da se iskoristi se iskoristi, a ne da se baci - izjavio je Pavlović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...