IZOLACIJA-468X60-BANNER

Počela izgradnja transfer stanice u Valjevu

03.07.2012. | E-kapija

Početkom sedmice započela je izgradnja transfer stanice u Valjevu, pored reciklažnog dvorišta, iza Industrijske zone "Stefil". Sredstvima Eko fonda Srbije, donacijom Češke razvojne agencije i novcem iz gradske kase do kraja godine trebalo bi da bude završena ova velika investicija, kojom bi privremena deponija u gradu bila zatvorena, saopšteno je na gradskom sajtu.

- Ovo mesto će biti pravi centar zbrinjavanja otpada našeg grada i kao što smo obećali, kada ono u narednih par meseci bude bilo u funkciji, naša gradska deponija služiće samo za odlaganje nekog otpada za koji ćemo videti da li ćemo ga kasnije transferisati u Kalenić, jer su najave da će u oktobru tamo početi radovi - rekao je gradonačelnik Zoran Jakovljević.

Reciklažno dvorište i transfer stanica biće mesto gde će građani moći da odlože sve vrste otpada. Grad Valjevo će biti prvi grad u Srbiji koji će sistemski rešiti zbrinjavanje otpada rekao je između ostalog direktor "Vidraka" Slobodan Pavlović.

- Suština je da građani nauče kako se pravilno odvaja otpad, reciklira i da sve ono što može da se iskoristi se iskoristi, a ne da se baci - izjavio je Pavlović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;