PRIJAVA-468X60-BANNER

Potpisan ugovor o gasifikaciji Obrenovca

25.05.2012. | E-kapija

Predsednik opštine Obrenovac Željko Jovetić, tehnički direktor "Srbijagas"-a Jovica Budimir i direktor "DM - Invest" - a Radoslav Milićević potpisali su ugovor o gasifikaciji GO Obrenovac.

Ceo projekat je vredan oko 30 miliona evra. Novac za investiciju obezbeđuje "Srbijagas", a firma "DM-Invest" će predfinansirati izvođenje radova, objavljeno je na opštinskom sajtu.

- Projektom gasifikacije predviđena je izgradnja gasne mreže srednjeg i niskog pritiska, gasovodi niskog pritiska u dužini oko 650 kilometara i oko 64 kilometra gasovodnog sistema srednjeg pritiska. To je velika stvar za opštinu i građani će imati priliku da se snabdevaju još jednim energentom. Radi se o jednom od najvećih ugovora za izgradnju gasne mreže koje je "Srbijagas" potpisao kao investitor u poslednje vreme. Očekujemo da će izvođač radova u naredne tri godine ispuniti obaveze – kazao je Jovica Budimir.

- Što se tiče opštine Obrenovac, naša obaveza je da se potrudimo da se svaka dozvola izda pravovremeno i da pomažemo u rešavanju imovinsko - pravnih odnosa tamo gde ih bude bilo. Ceo posao je započet pre sedam meseci, a ovom potpisivanju su prethodile skupštinske odluke i konsultacije u Ministarstvu finasija i ekonomije. Na kraju, posle svega, Skupština opštine je potvrdila izbor strateškog partnera koji će u naredne tri godine izvoditi radove na gasifikaciji opštine Obrenovac – objasnio je Željko Jovetić.

Direktor "DM - Invest" - a Radoslav Milićević je istakao da je njegovo preduzeće opremljeno adekvatnom opremom, specijalizovano za gasovodne i vodovodne mreže i rekao da očekuje da će rokovi, kvalitet i dinamika radova biti ispoštovani.

Ugovor je potpisan 22. maja 2012. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;