INFONET-468X60-BANNER

Italijanska "Calzedonia" zapošljava 1.000 Subotičana

27.04.2012. | E-kapija

U Gradskoj kući u Subotici juče je potpisan ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade između grada Subotice i italijanske kompanije "Calzedonia", koja se bavi proizvodnjom dečjih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša.

Ugovor je, u ime grada, potpisao gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, a ispred "Calzedonia", odnosno preduzeća "Gordon", koje je "Calzedonia" osnovala za Suboticu, Frančesko Rufoli, direktor tog preduzeća. Investitor namerava da u prvoj fazi investira oko 20 miliona evra i u naredne tri godine zaposli oko 1.000 radnika.

U "Calzedonia" veruju u Srbiju i zato se posle izgradnje fabrike u Somboru ovde i dalje investira, istakao je Rufoli, i dodao da je u Subotici srdačno dočekan, i da je za kratko vreme dobio odgovore na sva pitanja.

- "Calzedonia" je ovde planirala jednu fazu, ali najverovatnije će biti dve, jer nas Subotica podržava u projektima i širenju proizvodnje - naglasio je Rufoli.

On je najavio da je početak izgradnje proizvodnog objekta površine oko 12.000 kvadratnih metara planiran za kraj maja ili početak juna, i ocenio da je za izgradnju fabrike i početak proizvodnje potrebno oko 10 meseci.

- U "Calzedonia" se sve menja iz dana u dan. Nameravali smo da ovde proizvodimo majice, šortseve i možda nešto muškog i ženskog veša. Način na koji mi proizvodimo fabrike prilično je fleksibilan, tako da bismo mogli da proizvodimo i grudnjake, u zavisnosti kakvi su zahtevi tržišta - kazao je Frančesko Rufoli.

Saša Vučinić je rekao da su potpisivanjem ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta dalje aktivnosti oko izgradnje fabrike, kao i tempo realizacije investicije, na kompaniji "Calzedonia", odnosno preduzeću "Gordon".

Uz konstataciju da je siguran, poznavajući način na koji je realizovana slična investicija u Somboru, da će u narednom periodu biti novih iskušenja, Vučinić je dodao da je osnova, često i najveća briga investitora, a to je imovinsko pravni položaj - potpuno jasan: "Calzedonia" dobija zemljište površine oko 8,5 hektara u Industrijskoj zoni "Mali Bajmok".

- Mi ćemo, u saradnji sa Javnim preduzećem "Privredno tehnološki parkovi" i u narednom periodu biti na raspolagnju kompaniji za sve što je potrebno, i u okvirima u kojima možemo pružićemo im pomoć u realizaciji ovog posla. Na taj način bismo opravdali i brojna priznaja dobijena u prethodnom periodu od direktnih investitora i ljudi koji su pratili razvoj naše industrijske zone u poslednje dve godine. Ovakva dešavanja najbolja su potvrda svih onih komplimenata koje smo dobijali u prethodnom periodu - naglasio je gradonačelnik Vučinić.

Ukoliko se stvore pogodni ekonomski i tržišni uslovi, kompanija "Calzedonia" bi na istoj parceli započela izgradnju nove fabrike i u zaposlila oko 200 radnika.

 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;